fredag 15 juni 2012

Små steg räknas också!


Det har skett lite förändringar här i min nya trädgård. Jag tar små steg...
Varför, jo jag har hela bilden framför mig, men jag gör bara en tiondel åt gången. Det blir långt ifrån färdigt, men ser ändå färdigt ut.

Känns lugnare, jag får mer tid att njuta och har inga måsten runt hörnet. 

Så funkar jag. Så när jag köpte träden var jag bra sugen på att köpa prydnadsgräs. Men jag insåg mina begränsningar och följde mitt eget råd; Köp det du orkar och hinner plantera dem närmaste dagarna. Tre träd räckte gott. 

Så fick jag tillfälle att köpa tre plantor prydnadsgräs på ICA. Helt galet! I stor kruka reades dem från 99 kr/st till 39 kr/st så jag slog till. 

Japansk starr, 'Ice Dance' har fått flytta in. Varför då detta gräs?


Jo det här gräset blir inte så högt så det ska få klä in buxbomskloten som stått i kruka och känt sig elakt behandlade ett tag. Ett buxbomsklot och gräsen är i jorden, men som sagt det är bara en tiondel av hela rabatten nedanför frukostverandan och bredvid entrén. Ice Dance skickar snabbt ut utlöpare så tanken är att marken ska täckas av detta vitbrokiga, enligt mitt tycke, vackra gräs. 

fredag 1 juni 2012

Det trodde jag inte!




Kunde aldrig tro att jag skulle köpa "odlingssäckar". Nyinflyttad och med spaden i jorden för jämnan börjar axlar, rygg och make klaga lite. Barnen älskar ju att odla ätbart, men hu det tog emot och tiden tickar så snabbt. Så stod jag där på Plantagen med rosor i högsta hugg och såg framför mig hur tuff grävstund jag och maken skulle få. "Odlingssäckar" låg i en låda vid kassan. 149 kr styck, jag funderade, vände och vred. Två stycken lade jag upp på rullbandet.

När vi grävde grop för rosorna flyttade vi över uppgrävd jord direkt i "säckarna. Barnen blandade ner gödslad mull. Översta lagret fick bli fin planteringsjord. Färdigt!

Bara växter som saknas....

Så av en helt galen slump sitter grannpojken mittöver gatan på en liten pall med ett litet IKEA bord framför sig. På bordet står hans egenhändigt odlade samling grönsaker. Fick mängdrabatt!!!

Nu har vi Squasch, solrosor, gurka, chili och paprika.

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!