röda vinbär!
På dem gjorde jag en Rödvinbärspaj med marängtäcke!
Jag gjorde så här! Recept på MasterGardens Facebook-sida.
Skördetider!
Röda vinbär är mogna på många håll i landet!
Rödvinbärspaj med marängtäcke är ju så gott!
3dl vetemjöl
2msk råsocker, flor (jag tog strösocker)
100g smör
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning:
7dl röda vinbär
5msk strösocker
1msk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
2dl strösocker
Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Ner med smöret i bunken (finfördelat). I m äggulan och vattnet och arbeta samman till en smidig deg.
Tryck ut degen i en form och nagga botten med en gaffel.
Röda vinbär är mogna på många håll i landet!
Rödvinbärspaj med marängtäcke är ju så gott!
3dl vetemjöl
2msk råsocker, flor (jag tog strösocker)
100g smör
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning:
7dl röda vinbär
5msk strösocker
1msk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
2dl strösocker
Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Ner med smöret i bunken (finfördelat). I m äggulan och vattnet och arbeta samman till en smidig deg.
Tryck ut degen i en form och nagga botten med en gaffel.

Ställ in i kylen i minst 30 minuter.
Förgrädda skalet, mitt i ugnen, i 225° i 15 minuter.
Sänk värmen i ugnen till 175°.
Blanda vinbär tillsammans med strösocker och potatismjölet o lägg dem i pajskalet.

Vispa vitorna, till marängen, till ett fast skum.
Tillsätt hälften av strösockret och vispa samman smeten styvt.
Vänd ner resten av strösockret.
Grädda mitt i ugnen, tills marängen fått fin ljusbrun färg, i ca 10 minuter.
Nu ska jag heja på Sverige!!! Heja tjejer!
Trevlig kväll!
Ser gott ut fast jag inte äter sådant:)) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaOj så smarrigt det låter! Undra om jag har vinbär så det räcker till det...
SvaraRaderaUllis
Tack för receptet! Funderade just vad jag skulle göra med mina bär...nu blir det paj i morgon =)
SvaraRaderaHa det gott!
Det kan nog bli en paj här också//Britt
SvaraRaderaSer helt vansinnigt gott ut! Synd att det 'aldrig' står så härliga recept som är glutenfria./Anja
SvaraRaderaÅh boy vad det såg gott ut...visst är härodlat godast!?
SvaraRaderaTack för tipset! Borde funka till svarta vinbär också... Har massor i år!
SvaraRaderaOherreje så syndigt gott!Får försöka göra något lika mumsigt fast glutenfritt....:)!/Anja
SvaraRaderaHeeeej där!
SvaraRaderaKlicka in dig till Svenska Trädgårdsbloggar.se, läs nya medlemsregler och förnya ditt medlemsskap om du vill fortsätta vara med.... Och det hoppas jag att du vill:-)
Ha en fin helg, kram H.