måndag 19 juli 2010

Just nu i min trädgård


DAGLILJAN
som jag inte behöver göra någonting alls med. Den sköter sig vackert själv. Ibland på hösten gräver jag upp dem och delar dem i två delar och gräver ner dem igen. På så vis får jag fler alldeles gratis.

ÄPPELTRÄDET
har fått en korg under sig så att jag kan karta ur och plocka upp fallna kart på gräsmattan. Eftersom jag är för lat för att bära iväg med det på en gång samlar jag först dem i korgen.

PETUNIAN


blommar tacksamt i krukorna och jag plockar bort vissna blommor allt eftersom så att det blir rikligare blomning. Nu bör sommarblommor få sig en dos av näring när man vattnar.

Är gult fult? Det tycker inte jag... bara ibland...
Vad tycker du?10 kommentarer:

Lilliputput sa...

God Morgon ! :-D Å så fint ! Nej, tycker inte att gult är fullt...bara ibland ;-D. Petunian är jätte fin, tycker att den passar bra ihop med Murgrönan.
Vi fick ta ner så många träd nu ( mest Asp) pga att dem är rutten inuti och skulle stå för nära huset. Men jag längta efter att kunna plantera fruktträd. 2 Äpple, 1 Plommon och 1 Körsbär. Det ser så mysigt ut med bordet nära äppelträdet och korgen.
Ha en skön dag !
Kramisar
Lilliputput

Helena sa...

Min dagliljan blommar inte så vackert än din...

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Vacker korg, klart att man ska vara lite lat :)

Charlotte sa...

Samma sorts daglilja blommar hos mig också nu..... Gör precis som du med korgen under äppelträdet :-) Det blir ju rätt stora mängder som trillar ner....

Snygg petunia också.... Hihi... om gult är fult? Nja, har rätt mycket gult i trädgården och är ambivalent till färgen, ibland gillar jag den och ibland inte... Men din petunia är väl mer krämvit... eller?!

Ha det skönt!
Kram Charlotte

Bea sa...

Så vacker Daglilja, en liknande finns hos mig. Synd bara att blommorna vissnar så fort.
Gul - fult? Nej, alla blommor är vackra på sitt sätt :)
Må gott! /Bea

Merja sa...

Inte är gult fult! Din petunia är fantastisk:)

Madame C sa...

Gult är verkligen inte fult! Det lyser upp sprider glädje, med gult. Så mycket vackert i din trädgård nu. Ska ut och ställa en korg under äppelträden imorgon;)
Ha det gott,
Charlotta

Sophia Callmer sa...

Nä gult kan vara underbart, vildtulpan är en av mina favoritblommor och den är alldeles väldigt gul, men gult är svårfotat, blir lätt stickigt och överbelyst, men fult nej.
Vacker daglilja, min har tyvärr torkat i hop, den befinner sig i utkanten av trädgården och där kan jag inte vattna så mycket.
ha det fint i sommarträdgården!
Sophia

Britt sa...

Jag gillar gult och min vår rabatt är nästan bara gul så där skulle det behövas göras något//Britt

AnnikaS sa...

Vilken härlig blogg du har, blir alldeles full av känslor. Att leva här och nu och njuta av nuet är känslan när jag lämnar din blogg.
kram Annika

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!