onsdag 11 augusti 2010

En örtagård jag minns


Många resor har det blivit denna sommar.

Jag har så många minnen med mig tillbaka.

Sist ut var en vecka på underbara Gotland. Strand, sand, får, saffran, kalksten, ringmur, hav, sol, regn, hästar, bröllop.

Men det var inte Gotland jag ville skriva om. Jag vill göra en liten notis om en örtagård jag besökte på min resa till Småland. Vi var i Virserumstrakten, nära Vimmerby och besökte våra kära vänner. En sommartradition vi startade för drygt 10 år sedan. I år igen besökte vi Örtagården i Stinsen i Virserum.

En applåd för kvinnan eller mannen som står bakom denna skapelse av växtkraft. Här kommer en bildkavalkad för den som bara är här för att kika lite, eller kanske för att just få idéer till en egen örtagård eller av någon annan okänd anledning läser just detta inlägg. Varför läser du just detta inlägg?


Jag fotade bara denna trevliga sittplats. Jag satte mig inte ner. Jag fångade inte stunden. Fast jo kanske ändå, på ett annat sätt. Barnen hade klättrat högt upp i en lekställning och var inte riktigt sams så bilden på bänken blev den sista innan jag hoppade över oreganon och for ner till grabbarna för att medla och/eller fånga någon som tappade greppet. Det gick bra men bänken föll i glömska...10 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Varför just JAG läser det här inlägget? Jo, jag försöker läsa de flesta av dina inlägg och det här inspirerade mig verkligen! :)

Mimi sa...

Jag läser det här inlägget för att jag gärna följer med en massa trädgårdsbloggar och ser vad jag själv gärna skulle vilja åka runt och se på! Inspirerande och otroligt vackert. Vilken absolut fantastisk kombination med vallmon och det där kornliknande gräset. Helt underbart! Hälsn mimi

X-blog sa...

Att jag läser det här inlägget just idag är för att jag är nåååågot seg och tänkte kika lite bloggar för att få energi att göra något ikväll.
Framförallt sista bilden här ger mig energi och verkligen inspiration för en egen örtagård !!!
Men den ska jag INTE gå ut och gräva nu...!!

Ha ett fint veckoslut!

Britt sa...

Jag läser de flesta inläggen på din blogg och denna hade ju jättemånga fina bilder//Britt

Sophia Callmer sa...

Jag läser för att jag gillar din blogg!!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Vackert, doftar säkert ljuvligt.

Charlotte sa...

För att jag gillar din blogg såklart ;-)

Men du, vilken Örtagård..... Åh, tänk om man bara hade en liten uns av den hemma hos sig... Det skulle jag vilja ha...

Tack tack för visningen!
Kram Charlotte

Vero sa...

Åh så vackra bilder. Jag önskar att jag fick sätta fart med vår trädgård, men som sagt, först skall utsidan av huset renoveras samt att det skall grävas om en hel del på tomten, känns som ingen idé då innan.

Ha en fin dag!

Anja sa...

Vilka underbara bilder!
Jag läser dina inlägg för att du finns i min blogglista.OCH! Varför finns du där? JO! Dina inlägg är vääääldigt njutbara!/Anja

Lilla huset på prärien sa...

Tack för din gulliga kommentar inne hos mig. Vilken härlig upplevelse du har haft i den mysiga örtagården. Det är faktiskt en liten dröm jag har att ha en vacker örtagård i min trädgård. Inte i år och inte nästa år... någon gång! :)

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!