tisdag 5 oktober 2010

Pumpa-tider


Jag tycker pumpor är så fina. Jag sådde så många och gav bort en massa plantor. Men vet ni jag undrar om jag inte blandade ihop plantorna med squash. Jag har skördat mer än 20 squash men inte ser jag några pumpor...

Slarvigt!

Dem som fick plantorna i gåva är i alla fall mycket nöjda och glada för sina fina pumpor.

Här blir det till att köpa några stycken. Men innan jag gör det kanske jag ska ta en tur till sommarstället och kika. Där vet jag att jag satte några plantor. Barnen skulle ju bli så glada! Pumporna på bilden tog jag hos en leverantör. Fina, men jag vill ju helst skörda mina egna.

20 kommentarer:

Madame C sa...

Ja, visst är det härligt med pumpor! Har bara nakenfröpumpor i år. Men nu samlar jag tips på både sorter och recept inför nästa år!
Ha det gott,
Charlotta

Alen Trädgård sa...

Ja, det gäller att ha ordning på grejorna;)) Hoppas nu att du har pumpor på sommarstället! Ha det gott/Monne

Mia sa...

Pumpor i alla former tar dom gott betalt för så synd att du inte fick några. Kanske det vore något för mina odlingar, men dom tar ju sån plats! Du var ju snäll som gav bort plantorna då:)

Sophia Callmer sa...

Hoppas där finns några på landet! Pumpor är kul och tacksamma tycker jag, blir så mycket och är både vackra och vissa även ätliga.
ha det fint!

Tigris Predikantan sa...

Ja, ibland kan det bli lite galet!
:)

Annika Christensen sa...

Som det kan bli...
Nästa år skall jag ha pumpor i mitt land massor av olika sorter.
Jag gillar kärnorna bäst.
Hur galen får man va?
Ha det gott hoppas ni hittar en riktigt fin.
Annika

Galtholmen sa...

Det blev väldigt mixat här oxå... trodde jag sått bara pumpor, men det visade sig att det var en hel del vintersquasch. Pumporna växte sig dock väldigt stora o fina.... tills frosten kom o förstörde alltihop. Plötsligt blev det bara gegga av allt.
Lycka till med att hitta pumpor!
Ulrika

Tant Grön sa...

Det är inte så svårt att blanda ihop pumpor och squash...har hänt mig också. Pumpor är kul, särskilt om man har barn i huset. Det går ju så himla fort när de sätter igång att växa. Hoppas du hittade dina på landet!

Marit -Tusenfryd sa...

Pumpor er vel det som vi kaller gresskar tenker jeg. Språket er ikke alltid like lett å forstå seg på.
Angående min tittel som "tantebestemor" så er det et ord jeg har funnet på - det eksisterer ikke som noe vanlig norsk ord og du ville ikke finne det i noen ordbok.
På norsk er man tante når ens søsken får barn, altså om man har nevøer (gutter) eller nieser (jenter). Bestemor er man når ens egne barn blir foreldre. Jeg er altså "tantebestemor" til min søsters barns barn. Forstår du ordet nå?

Det er jo så fort gjort å blande greskar og squash om man ikke er veldig nøye med merkinga, for de plantene ser jo ganske like ut som små, og har man mange så er det ekstra lett å slurve med merkinga. Man tror man husker hvilken som er hvilken :)))
Håper du finner noen på sommerstedet ditt!

Glädjekällan sa...

Gillar också pumpor och har försökt så flera olika men ingen enda har jag lyckats med. Pumpasoppa och pumpapaj har jag lagat tidigare år. Riktigt gott.
Squaschplantor finns att köpa i plantskolorna men inga pumpaplantor. Varför?
Ha det gott
Birgitta

Charlotte sa...

Attans...... Vilken otur!!! Älskar pumpor... Sådde inga i år dock... förutom en liten, liten sort av grön prydnadspumpa....(som jag har massor av). Blir till att köpa här också....

Kram Charlotte

Merja sa...

Haha...ang.slarvet gjorde jag presic tvärsom...satte bara pumpa:)
Ha det gott!

Åsa! sa...

Pumpor är så vackert! När barnen var små odlade jag jättepumpor, sedan har det blivit små prydnadspumpor av tusende slag. Men i år, inga pumpor :(

Anja sa...

Oj, oj vilken otur! Trösten är väl att squash är inte så pjåkigt heller;))!/Anja

Britt sa...

Vad tråkigt för dig hoppas att du har några i stugan//Britt

Bea sa...

Hej!
I år blev det varken pumpor eller squash hos mig, trots att de är både vackra och goda :)
Hopas de blev liten skörd på ditt lantställe.
Trevlig helg! /Bea

Mina Gröna Tankar sa...

Vad kul att hitta in på din blogg! Lycka till med pumpandet!

Annette

Agneta sa...

Så himla kul att vi har Charlotte som en gemensam nämnare, hon är en av mina 'bästaste' bloggvänner och nu ser jag här inne hos Dig...... att det finns klorfyll i massor även här.

Jag blev väldigt glad över Din kommentar, även om det har dröjt med svaret. Jag skall mingla runt inne hos Dig nu och se om Du t.ex. kan tipsa mig om jag redan nu måste lägga 'vintertäcke' över mitt svindyra och nyplanterade pampasgräs. Lite skoj och lite allvar, men om Du stött på mig hos C tidigare, så kanske Du läst att jag har handen full av tummar.... dvs. det finns inte så mycket feeling för att vårda de gröna kräken...

Kul att ses och hoppas det blir fler gånger!

Agneta, Österlen

♥ Hannele på Hisingen sa...

halloween snart

C. Tvillingmamma sa...

Älskar pumpor!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!