fredag 21 januari 2011

Tänka frö - fröskolan

Det som göms i snö kommer upp i tö.

Tänk så välstädat, vitt och alldeles underbart det har varit. Snön har legat vit och böljande i min trädgård. Allt jag inte hann städa undan gömdes redan i november och jag har gått omkring och njutit av hur vackert allt varit.

Nu har det töat och fryst på om vartannat och nu börjar det se lite stökigt ut här hos mig. Nu börjar jag se fram emot grönskan. Tankarna svävar iväg och jag börjar tänka på fröer.
Snart är jag klar med frölistan 2011. Men först ska jag efterforska lite till. Just nu kollar jag in:


Sedan måste jag fundera på fröernas turordning. När ska jag börja med vad?
Jag har fortfarande inget växthus eller drivhus så det blir till att stöka till det här hemma igen.
Barnen var med förra året och satte verkligen sin prägel på våran trädgård. Det var fantastiskt härligt så jag ska sätta mig ner och prata lite med dem om årets fröer. Ska bli kul!

Trevlig helg!

14 kommentarer:

Åsa! sa...

Nog kliar det i odlarfingrarna alltid!

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad härligt det låter också roligt när barnen vill vara med och fixa i trädgården.
Kram:)

Alen Trädgård sa...

Då har du att stå i nu då:) Kul om dina barn vill vara med i år också. Ha en trevlig helg/Monne

Galtholmen sa...

Ja, jag har oxå börjat glutta runt i frökataloger, trädgårdsböcker, tidningar mm. Än så länge ligger snön tjock i min trädgård, även om det töat rejält, men några gröna plättar har inte tittat fram. Men det är som om det luktar lite vår i luften faktiskt... om luktar noga:)
Kram Ulrika

Linda Lunda sa...

Hihi.. ja du lär få att göra!
ROLIGT göra!

Zinnia sa...

Jag har kikat på fröer i Nelssons och på nätet. men i år måste jag behärska mig! Lite energi som jag har så behöver jag lära mig den svåra konsten at behärska mig.Men olika sorters tagetes lär bli sådda. De är så tacksamma som tex "Jolly Jester", "Panther" och "Bolero". Sen lite luktärtor. Nej stopp och belägg! Jag måste hejda mig. Ha en skön helg! Zinnia

Madame C sa...

Ja, visst är det en härlig, om än mer hektisk, tid vi går till mötes:)
Ha det gott,
Charlotta

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Allt som har med fröer och frösåder att göra är rena rama himmelriket tycker jag..... Håller också på med beställningar och funderingar över årets sådder..... Kul att barnen vill vara med också.

Mia sa...

Planlägga? Det är nog det man ska göra, men när världen är så full av frestelser beundrar jag dig som kan vänta och tänka lite. Hoppas du får ihop listan sån som du har tänkt och att det spirar som bara den . Nu går det mot ljusare tider :)

Merja sa...

Det börjar ser lite stökigt ut här med. Bruna fula rabatter tittar ut här och där. Inte rktigt så man vill att det ska se ut:)
Tack för alla tips.
Trevlig helg!

Annika Christensen sa...

Här är en som hållr på med listor hit och dit imorgon skall det vara klart....
Ha en skön kväll
Annika

Berit sa...

visst är det underbart med dessa frölistor och i fantasin har man ju redan sett hur underbara dom kommer att bli:)
Berit

Britt sa...

Gick igenom mina fröer här om dagen och inte behöver jag bestlla några nya. Men det är väll som vanligt att det kommer några nya//Britt

Xnia sa...

Fick hem Impectas katalog i veckan och det är ju bara för mycket... nästan! Jag kan inte välja! Det är väl det som kallas Ilandsproblem. Har inte heller nåt växthus så de stackars plantorna trängs med barnens leksaker och var de nu får rum.

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!