onsdag 5 juni 2013

Arbete pågår!

Grunden för muren är på plats!
Jag vill uttnyttja så mycket som möjligt av ytan bakom thujahäcken för cyklar och annat som vi kommer farande med. Därav denna L-form. Samtidigt har jag sparat lite plats för att kunna plantera lite buskar till vänster. Den sista gräsplätten som syns i bild är sparad för stengången som ska läggas om uppe i bild.


Plattorna på marken ska bort och ersättas med jättestora 70*70 plattor. Plattorna som ligger vill jag återanvända, de är i grafit så de stora plattorna blir också i grafit. Det går bra i ton med asfalten som ligger framför garaget. De små plattorna ska användas till att bredda den befintliga gången från garage till den andra entrégången. Denna gång ska båda gångarna stabiliseras och snyggt ramas in av granitkantsten.


Sådär ja! Muren av lecablock är på plats, Belysningen kommer denna gång snyggt vara i samma nivå som marken och inte sticka upp 10 cm.


Snart dags att lägga kantsten och plattor i gångarna! Bara två dagar har gått!


Gången hamnade närmare husgrunden än beräknat pga dagvattenbrunnen som låg nära granittrappan som snart ska på plats. Lite ändringar i planerna. Jag behövde ett tiotal kullerstenar för att klä in slutet av muren mot thujorna. Jag bestämde mig ändå för att köpa en hel säck med ca 300 stenar. Varför? Jo, kullersten är för stenläggaren som snickarens fogmassa! Mellan hus och gång ska det alltså ligga kullersten som är lite fastgjutna så att vi kan blåsa av löven med lövblås samt  att vi kan gömma dräneringsplasten för gott.


Funderar lite till. Vill inte bara ha en rad med kullersten.... Beslutar mig för att fortsätta med kullersten även längs med muren. 


Då sitter kantstenen även vid den andra entrégången.


Och markduken ligger ju där! Nu är det bara att hälla ut all dekorsten!


Men det är något som inte stämmer??!! Entrégången är ju placerad för långt till vänster. Så här kan det ju inte se ut. 


Entrégången flyttades! Skönt!

Behövde bara såga lite i stenarna...


Lite av dekorstenen har hällts ut. Det börjar närma sig! Nu ska bara trappblocken på plats. Muren ska få en toppsten och bekläs med granit. Sedan är det plattorna nere mot garaget som ska läggas...


2 kommentarer:

Berit sa...

Så fint det blir, Vilket jobb!
Ha en underbar dag!!

Merja sa...

Kommer att bli jätte snyggt! Men mycket jobb innan.
Ha det gott!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!