torsdag 29 oktober 2009

Tack kära Oktober!


En fantastisk månad är du kära Oktober!

Du bjuder på friska vindar, storslagen färgprakt och rogivande arbetsuppgifter i trädgården. Det är ljust ganska länge, men ett mysigt mörker lägger sig framemot eftermiddagen som inbjuder till ett vilsamt lugn inomhus med tända ljus och en varm dryck.

Jag har haft en härlig oktober. Dock med lite motgångar, men inga motgångar som inte kommer att föra med sig medgångar.

I trädgården har jag krattat lite grand, jag har planterat mer hortensia, jag har fortsatt på barnens trädgård (i mycket långsamt tempo), jag har planterat buxbom i en ny perennrabatt, fyra efterlängtade lagerhägg har fått sin plats och en bisettbambu och några syrenbuddleja gör dem sällskap. Min Japanska dvärgpil har fått flytta från kruka till rabatt, jag har planterat lite höstfägring i krukorna som ska stå ute hela vintern (exempelvis ljung, rödbladig alunrot, japansk buskrosling, prydnadskål). Belysning har också fått skapa liv i min trädgård när mörkret lägger sig.

Idag gjorde jag och pojkarna Hallowen pumpor. Det var urkul och pojkarna blev mycket glada över resultatet nu när vi har tänt ljusen i dem. Nu ska jag fortsätta mumsa popcorn och ägna mig helhjärtat åt Snövit med pojkarna.

JAG ÖNSKAR ER ALLA EN FIN ALLHELGONA HELG!

9 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Vad mysigt du/ni verkar ha haft det :) Ha en skön helg/Monne

Hannahs Bod sa...

Det låter såååå underbart härligt med popcorne och Snövit.....TACK för det goda orden om mina tavlor, så roligt!! Jag har fullt upp med ALLT men det tycker jag är kul. Må gott du duktiga tjej//Kram Hanna

haspet sa...

Härlig kärlelsförklaring till oktober. Hoppas du får en fin helg. // Peter

Hannele sa...

Oktober är en väldigt vacker månad.

HelenJ sa...

Jag håller med om att oktober är en härlig månad. Av någon anledning har min trädgårdslust vaknat igen, och planering (och lite plantering) pågår för fullt. Det är precis som om det inte är lika kul mitt i den stressiga sommarsäsongen. Nu har man mer tid att njuta...
Ha en riktigt skön Allhelgonahelg!
Helen

Tuvull sa...

Hih, vad roligt att pumporna blev fina (mina erfarenheter skrev jag om idag - de är inte sååå lysande;))Ha en skön helg du med!

Lotta 8`) sa...

Det var kloka ord du skriver, om motgångar och medgångar, de tar jag till mig genast :) Har idag svurit över kamerans minneskort men det är ju en batatell egentligen ;)

Det var också en fin hyllning du skrev till/om oktober! Jag håller med dig till fullo. Jag älskar alla dagar - förutom då det regnar horisontellt som det ofta gör här i stan :)

Ha nu en bra start på veckan, första novemberveckan :)

Annika Christensen sa...

Hoppa att ni har det gott!!
Oktober har varit jättefin tycker jag och jag har varit jätte mycketi trädgården.
Nu hoppas jag att nov blir ok den också en av de tråkigaste annars.
Ha det
Annika

Anja sa...

Din bild är mycket vacker och visst är oktober oftas en fin höstmånad, men nu! Nu är det november....:(!/Anja

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!