måndag 2 november 2009

Men nu! Nu är det november!


Jag citerar Anja från Anjas Hill;
"Din bild är mycket vacker och visst är oktober oftas en fin höstmånad, men nu! Nu är det november....:(!/Anja"

Jag citerar Annika från Naturliga ting;
"Oktober har varit jättefin tycker jag och jag har varit jätte mycketi trädgården. Nu hoppas jag att nov blir ok den också en av de tråkigaste annars. Ha det Annika"

Jag tycker nämligen det ligger så mycket i det Anja och Annika skriver. Jag vill försöka se ljust på saker och ting, jag vill njuta av varje plats, tillfälle och minut. Men nu! Nu är det november! För mig innebär det nog årets största utmaning. Färgerna försvinner med vinden, mörkret lägger sig, det är för långt kvar till jul för att ens börja längta, sommaren är ett minne blott, fåglarna har tystnat. Det är kallt så ända in i benmärgen. I och för sig har "min diagnos" förklarat att jag kommer att bli fri från frusenheten om några månader. Men jag tror att det ändå är extra kallt i november. Jag har faktiskt redan plockat fram täckjackan.

Det enda jag ser fram emot med spänning just nu är att följa min sex-årings tandlossning!

Känns ju heldeppigt! Nä nu får jag rycka upp mig! Fokusera!

Fokusera på vadå??

Jag måste ha en plan för att skapa liv i november.

Shoppa är en dålig plan. Strykes!

Baka. Är en urbra plan. Men eftersom jag bara river ur recepten och aldrig ens kommer till att köpa ingredienserna så är det för mig en dålig plan. (Jag kom bara till att frysa in plommonen, trots att jag samlat ihop en mängd härliga recept.) Strykes!

Måla om. Toppen. Det behöver min stora trista hall. Men just nu kämpar Voltaren mot min onda armbåge. Så nä, inte det heller. Strykes.

Promenader. Japp, där satt den. Jag ska promenera! Jag ska från och med idag, promenera. Direkt efter att jag har lämnat barnen på förskola ska jag promenixa. Kameran ska med och så blir uppgiften att söka efter vackra ting i november.

Vad ska ni andra göra i november? Och inget sånt där hemskt som resor till varma länder. Nä det vill jag inte veta av. Usch nej! Varmt och jobbigt! Bländande sol och slibbiga drinkar. Hu.

19 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Hoppsan jag tror vi ligger på samma låga nivå vad det gäller att genom leva november.
Kramar i massor i gråvädret:)

Bea sa...

November-tristess - ja, det finns hos var och en nu, men fokusera är ett fint ord.
NU, tänker jag ta mig ut på en härlig "prommis" efter att jag varit flitig med städning här på f m och just nu spricker molntäcket upp, det är höst, blå himmel och ännu hänger några gula löv kvar och blänker av solstrålarna - underbart vackert!
Carpe diem! / Bea

Anja sa...

Tack. Det var väl gulligt av dig att citera gamla mig;))!
Dagens bild är kanske inte såååå vacker - men ack! så talande;))!
För mig är november den perfekta tiden för trädgårdsdrömmar! Allt är möjligt i november! Den nörd jag är förser jag mig med trädgårdslitteratur med lite text och stora bilder - typ;))!
Sedan kommer det att dimpa ned i brevlådan frökataloger och olika lockelser frå webbplantskolor och i detta stadium glömmer jag de ev begränsningar så som pengar och ork! Det är i november jag är den stora trädgårdsmästaren som utför under - vilket år som helst;))!/Kram, Anja

Alen Trädgård sa...

Ja, det är ju underbart att höra att det inte bara är jag som känner det så här tungt;-)) Tur att vi kan ömka varandra på bloggen men oxå peppa varandra. Det var länge sedan mina barn ömsade tänder;-)) Ha det så gott och var rädd om armbågen.

Jord under naglarna sa...

I november ska vi ha två stora födelsedagskalas (för samma person dock).
Jag ska också smygsmaka på glöggen... :)
Trädgården lämnar jag åt sitt öde nu, det är alldeles för mörkt i väntan på snön som förhoppningsvis gör allt lite ljusare.

Sjabbig men chic sa...

Vilken underbar bild. De är så himla söta när de är tandlösa.;)
Jaaa, november. Jag hatar ju mörkret och kylan. Men jag har tagit fram dunjackan. Jag ser till att vara ute en hel del när det är ljust. Jag tänder smålampror och ljus och eldar i kaminen och kramar på barnen och ser till att det blir mycket skratt både på jobbet och hemma. Jag läser böcker jag ser till att vi spelar spel jag kan sitta vid datorn och kika runt jag bjuder hem väninnor på kaffe och så sitter vi bara och pratar skit och myser. Det är rätt härligt att gå långpromenader och komma in och vara alldeles kall om kinderna och svida om till raggsockar och väldigt mjuka kläder och lägga sig i soffan och slötitta på TV. Jag pratar en hel del i telefon med väninnor så jag får skratta ordentligt också. Ja,det är väl en sammanfattning på ett ungefär.;)

Kramis Lisa

Hannele sa...

Snart är det 1:a advent :)

Jes/Vita villa vila sa...

Vilken härlig blogg du har! Kikar gärna in här här snart igen :)

/Jes

Humlan sa...

Hittade hit via Marinas blogg, kul när man hittar nya bloggar som man tycker om!!
*ler* Nej jag dricker inga sådana äckligt sliskiga drinkar! Tycker det låter jobbigt att ligga på en sandstrand o sola.. Inte kul alls!!
Jag håller mig till promenader med vagn och hundarna.. Frisk luft o miljöombyte det med!
November är en "mellanmånad" men jag har lite att stå i ändå.. Just nu målar jag om i köket! I en ljus fin grön nyans, tror det kommer att bli precis som jag vill ha det! "Vårligt" i köket, året runt!!
Annars så tänder jag en massa ljus, stickar o myser i soffan med barnen under november, då blir den lättare för mig att genomlida...
Ha en bra dag!! Veronica

Med fingrarna i (j)orden sa...

Lycka till med novemberfeelingen. Krukväxter kan faktiskt vara värdefulla så här års.
Eva
Och jag älskar 6-åringar utan framtänder. Så gulligt!

promenader på landet sa...

Promenera och fotografera är väl en jättebra idé! Annars kan man ju baka, pyssla, tända ljus och fika! Ha det så bra! Kram Maria

Anette sa...

I november behöver man verkligen "en spark i baken" för att hitta på något......Vi har ett födelsedagsbarn så lite kalasande blir och då är det ju lite lättare.......sen är ju första advent i november ;-) /Anette

X-blog sa...

Trevligt att du hittade till mig så jag fick chans att titta in här hos dig!

Jag brukar ta det ganska lungt i november, tror jag. Handarbetar, pysslar, läser, tar promenader och umgås med familj och vänner.
Men denna november blir inte som de andra. Jag jobbar, pluggar, startar butik och har hittat viktiga växthus-kontakter. Så november lär nog vara förbi innan jag hunnit blinka.
*spännande*

Även jag är tappa-tänder-supporter. Sjätte är det som ska ut nu, men det är inte mindre intressant än första och diskuteras därför var och varannan dag.

Carpe noctum! (tycker jag oxå är viktigt!! - helst med god sömn!)

ღ Fyra årstider sa...

Hej
Jag blev jätte glad av att höra att du gillar mina foton. För att åka till Stockhom behöver jag nästan ha två familjer. Hittar du någon mer som skulle vilja bli fotade av mig så kommer jag gärna. Mina priser hittar du på www.annecharlotteandersson.se
Kram Lotta

Monica sa...

Visst är november en mörk och ofta ganska trist månad...men jag börjar längta efter att pynta lite till jul :) det tycker jag är kul! Må så gott
Tjingeling
Monica

Gunilla sa...

Nu har jag fått så mycket inspiration av alla bloggare så nu räcker inte November till. :))))
En väv skall jag försöka få igång. Det är tanken. Jag har blivit så inspirerad av Birgitta"Utsikt från vävstugan". Får jag den bara varpad och uppsatt så är det verkligen avkopplande och roligt.
Men annars är november trist om det är grått och regnigt, allt blir så mörkt ute så då får det gärna snöa.
Tandlösa barn är ju för gulligt. Söta bilder.

Ha en fin kväll
Gunilla

Mia sa...

November är en månad man bara måste komma sig igenom. 30 dagar.. men det går, på ett vis..promenader är nog bra, frisk luft gör ingen skada, men jag tycker det är kallt och surt, huff, jag bukar göra något för bara mig, något omyttigt som att stå och måla oljetavlor, fulla va färg, då glömmer jag tiden och vips är det redan december och jul. Om det er lika sunt, kan diskuteras.. Kul tandgarde du viser :)

ormbunke sa...

Tack för att du tittade in på min blogg så jag fick tillfälle att läsa de fina inläggen du skrivit.
November är väl den tristaste månaden på året.Men man får tillfälle att bara slappa när det gäller trädgården. Man kan också läsa tidningar och böcker om trädgård och drömma om att det förhoppningsvis kommer en vår.Nu tänder jag ett ljus och myser lite. Anita

Lilla My sa...

Jag gillar att sticka och handarbeta så november månad går nog fort här. Dessutom har jag en dotter som ska flytta till egen lägenhet i början av december så det är mycket att hjälpa henne med också.
Julen gillar jag!
Kram Lotta

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!