måndag 23 mars 2009

Vardagsmat del 8 - Lövbiffspasta m röd paprika

Hoppas helgen har varit bra!

Här har det varit fullt upp med maken bortrest, en magsjuk vovve, en son med ögoninfektion av något konstigt slag med läkarbesök, jag med feber, samma son med magsjuka. Svärmor och mamma var räddarna i nöden så jag överlevde faktiskt.

Idag blir det en enkel men god pasta...

för 3-4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
creme fraiche
1 dl matlagninggrädde (för den goda smakens skull men man klarar sig utan)
3-4 skivor lövbiff
1 stor (avlång) röd paprika
oxfond eller köttbuljong
salt o peppar
chilisauce

Hacka löken fint, fräs den i en stor stekpanna. I med strimlad lövbiff, salta o peppra, fräs den tills den fått färg, i med tunt skivad paprika, fräs litegrand, i med cremefraiche, fond eller buljong, pressa vitlöksklyftan. Låt allt puttra lite grand. Salta o peppra efter behov. Häll såsen över pasta t.ex. Girandole-Torsades.

Smaklig måltid!

6 kommentarer:

Mimmi sa...

oj det var inte dåligt med sjukdom på en och samma gång ..det måste ha varit jätte jobbigt:(
Det receptet såg gott ut .. jag skrev upp det
ha en bra dag

HelenJ sa...

Ja, ibland verkar det som om allt elände kommer på en gång... Kanske lika bra - så är det undan sen =)
Receptet låter gott - ska nog testa det!
Ha det bra, hoppas du mår bättre nu
/Helen

Bella sa...

Tufft...när alla blir sjuka samtidigt...i och för sig kanske man därmed har avverkat sin beskärda del...man får vara tacksam för mammor som hjälper till...verkligen räddare i nöden! Lövbiffspasta låter riktigt gott!
Kram,
Bella

Veronica sa...

Hej!

Typiskt att allt ska hända på en och samma gång! Hoppas verkligen att du & sonen mår bättre nu :)

Krya på dig!

Kramar

Anonym sa...

Hej Vännen, din stackare, jobbigt att vara ensam när allt händer på en och samma gång. Hoppas att det känns bättre nu.

Här kommer mitt bidrag till vardagsmat:

Fläskfilé creme bonjour

Fläskfile
Gul lök
Creme bonjour vitlök och örter

Bandpasta

Skär fäskfilen i bitar och stek löken tillsammans. Blanda sedan i creme bonjour och låt puttra.

Servera med bandpasta och smarriga tomater. Supersnabbt och gott, kidsen gillade det!

Kram HD

Lilla Provence sa...

Typiskt,,,,det händer ju alltid sånt när man antingen absolut inte har tid el är ensam.
Detta recept ska provas vill jag lova.
Ha d bra
Kram Sari

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!