fredag 14 augusti 2009

I väntans tider...

Datorn är fortfarande på service. Nu kanske det finns en lösning, ett nytt kretskort och så ska allt lösa sig. Jag är mycket skeptisk. Det känns riktigt tungt.

Idag håller jag på med bokföringen MANUELLT. Mitt företag har verkligen blivit lidande av denna vattenhistoria. Bilderna från kameran har vi lyckats ladda ner på min mans dator så förhoppningsvis kan jag i varje fall börja blogga med lite bilder inom kort.

Jag läste på bloggen Naturliga ting om lavendelskörden. Det tog jag mig också an i min trädgård i helgen. Jag klipper min lavendel när den har blommat färdigt. Fel eller rätt? Det beror lite på vad man vill uppnå. Till väldoftande torkade lavendelbuketter ska man helst använda lavendel som precis börjat blomma, där bara några blommor slagit ut. Jag klipper ner lavendeln när den gjort sitt i min trädgård, med andra ord när jag har njutit färdigt av den på sin plats. Men jag håller med Annika (Naturliga ting) det känns så trisst att slänga allt det vackra på komposten. Först klippte jag ner lavendeln och lade alltsammans i hinkar. Bara det är en vacker syn värd att fotas. Sedan satte jag mig i solen på altanen och knöt buketter som fått hänga i köksfönstret. Även det är väldigt fint tycker jag. Några, dem som fortfarande blommade, hamnade i burkar med olivolja och några ligger kvar i en hink som står vid entrén. Det var ett meditativt arbete, doften fick mig i någon slags lyckotrans (jag tänkte inte på datorn en endaste gång).

Så vad gör jag med mina torra lavendelbuketter. Några hamnar i vaser i badrummet. Dem flesta får hänga på en vinflaska eller knytas fast på ett paket och överräckas till en god vän.

Idag har jag planterat Strålrudbeckia i en rabatt och i ett gammalt träkar. Höstfärgerna har redan börjat tilltala mig! Jag vänder mig automatiskt mot gult, rostrött och orange. Tidigt, ja kanske. Sommaren är här, men semestern är slut, det kanske är därför.

Trevlig helg önskar jag er alla!

7 kommentarer:

Bea sa...

Hejsan!
Där är du...! Har saknat dina inlägg och hoppas de tekniska problemen löser snart!
Lavendel är väldigt vackert och användbart.
Må gott! /Bea

Anja sa...

Hoppas att de tekniska problemen snart är lösta!/Anja

Jord under naglarna sa...

Hej,
det var länge sedan man "såg" dig här.
Lavendel är inte så härdig här uppe, men jag har lyckats övervintra några plantor som växer sig lite större för varje år. Vad gör du med lavendeloljan?
Jag har flyttat min blogg och du är välkommen dit! /ÅsaGåsa

Med fingrarna i (j)orden sa...

Det verkar som du har bättre tur med lavendeln än med tekniska ting. Hoppas allt löser sig,
Eva

Mia sa...

Men nää vilken otur med datorn... hoppas verkligen att de får ordning på den snart igen.

Jag tar backup på min lite då och då. Skulle ju bli helt knäckt om allt bara försvann.

Hoppas vi snart får njuta av lite härliga bilder också, låter som du har mycket att njuta av i alla fall.

Kram Mia

Livsnjutaren sa...

Ja det är hopplöst med dessa maskiner som inte vill fungera som de ska.
Vilken otur med din kamera, det har hänt mej med, jag är på den
3dje nu...suck.. Men det är lätt att tappa den.

Tack för kommentaren hos mej.

Ha en bra vecka!

Merja sa...

Hoppas det snart löser sig!
Har också börjat snegla på höst blommor och färger. Funderar på att binda mig en ljungkrans, men har inte bestämt mig om det är för tidigt än....

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!