torsdag 25 februari 2010

En hyllning till denna vinter









Snön ligger fortfarande kvar och jag njuter. Visst finns längtan efter att se en rosa New Dawn knopp eller doften av en Pascaliros, eller känslan av gräs som killar under tårna och varför inte lusten att bara ligga och kika på molnen som leker på himlen och mumsa på solvarma jordgubbar. Stopp stopp stopp!

Jag vill ju njuta här och nu.

Våren kommer och sommaren också. Men nu är det vinter och jag njuter. Det här är bland dem bästa vintrar jag upplevt i vuxen ålder. Det är ljust ute, luften är frisk, snön skapar ett fantastiskt vackert landskap, barnen är överlyckliga i att hoppa och leka i snön och jag med. Det finns också mycket att fota och jag fortsätter att roa mig med arrangemang trots kyla och litet utbud. Jag har roat mig med att gräva gångar i trädgården. Ett träningspass tuffare än spinning samtidigt som jag får utlopp för min kreativitet. Jag blev till och med lite glad (bli inte arga nu), över snöflingorna som landade på min trädgård sist. Ju mer snö desto mer dramatiska gångar.

Jag hoppas att ni alla därute kan njuta en gnutta. För jag vet och jag förstår att många längtar efter våren så att det nästan gör ont. Längtan är en bra känsla så den kan man gott hålla fast vid samtidigt som man njuter.

Med detta snöiga inlägg önskar jag er alla en trevlig helg!


Kram

26 kommentarer:

Gela sa...

Tack. Försöker komma ihåg att se det vackra i det vi har. Känner lite sorg i hjärtat faktiskt när jag vet att det förmodligen är länge länge tills vi får en likadan vinter som denna. Det är vackert med snön. Ha en fin kväll/Gela

Alen Trädgård sa...

Ja det är väl då tur att vi är olika. Inte kan jag bli arg på dig för att du gillar snö:)) Att jag sen inte tycker som du är ju en helt annan sak. Njut du, det gör INTE jag:))
Ha det gott och ha en fin helg/Monne

Anjas Hill sa...

Själv är jag ambivalent. Jag har önskat snö som skydd mot kylan och för att det trots allt är roligare med en vit vinter än med en grå och regntung.
Men det är trots allt bättre att gilla läget än gå och bli tröstlös.
Och skönheten i årets vinter kan ingen förringa./Anja

NinaVästerplana sa...

Jag njuter just nu av att jag inte måste ut o skotta mig väg till jobbet förrän på tisdag! Jo, jag kanske måste ta tag i det på måndag men ändå....
Har läst sista kapitlet i Hannus trädgårdsvisioner o står ut med snön som faller så tätt utanför fönstret så jag knappt ser till bortre kohagsstängslet....
O så kallt som det varit ska vi vara glada för att snön finns här o skyddar växtligheten.
Men jag ser fram emot den vår som är på väg ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

IngunnBW sa...

For et vakkert tablå! Jeg elsker rustent og slitt, så dette falt jeg pladask for. Du har en nydelig blogg forøverig også :)

1 meter sne som vi har her holder synes jeg, nå ønsker jeg meg mest av alt varmegrader og hurtig snesmelting slik at hagen kan våkne til live igjen. Hvilken glede det skal bli å se de første vårløkene spire!

Hannele på Hisingen sa...

Vackert är det, ska ut och skotta lite nysnö..

ullis sa...

Har faktiskt lite svårt att njuta av snön, tycker att den redan gjort så stor skada (nedfallna träd och spaljeer)men jag försöker att tänka på att den trots allt skyddar växterna under mot den rysliga kylan...
/Ullis

Unknown sa...

Hejsan,
har fröerna kommit bort? det var inte kul.
Du, jag njuter också av all snö. Tycker det är så himla vackert men det törs man kanppt säga högt. Verkar som om de flesta är riktigt trötta på den. Jag förundras varje gång jag tittar ut och tänker att det här får man nog inte uppleva på många år, så det är bäst att verkligen passa på att njuta. Och så är det så himla kul för barnen förstås.

Ha en underbar vinterdag.
//Camilla

Annika Christensen sa...

Jag håller med dig. Det är så underbart ....
Det jag saknar mest är dofter men jag har just nu 12 doftpelargoner i köket.
Jag tycker var tid har sitt och som du säger.. den bästa vinern på länge.
Vad tror du folk skulle sagt om vi inte hade någon snö den här veckan?

Ha enskön kväll
Annika

agge sa...

Hej du. Jag har ine lagt in ngn länk till bildredigeringsprogrammet bara namnet så man får googla. NU lägger jag in det vid tårtan. Kram och lycka till, det är sk...tkul Agneta

Sjabbig men chic sa...

Japp! Längtan är bra och fina grejor det och bilderna är härliga!

Kram Lisa

Bea sa...

Alla årstider har sin tjusning och du beskriver sommaren inledningsvis så väl och man nästan smakar på en den första jordgubben :)
Visst är vintern vacker, men på ngt sätt är jag lite trött på de ofantligt kalla vinter månaderna och idag kändes det för första gången som om vi närmar oss en annan årstid - härligt.
Kram /Bea

Vero sa...

Så rörd jag blev av din kommentar hos mig. Jag skulle läsa den högt för min man för jag blev så glad, men det brast... haha...

Ja, du ser, jag är mänsklig, på alla sätt. haha... Men det är så, när jag brinner för nånting, då brinner allt, förstånd och resten. Och jag kör på. i 210. Men som jag skrev i gästbloggen, det är så det är. Det har varit jobbigt, men samtidigt hr jag inte gnällt, jag vill ju så gärna, jag brinner för det här och nu.... NU har jag bestämt mig.

Och i och med att jag bestämt mig så blev allt så mycket lättare, konstigt nog. =) Är det inte konstigt?! ALLT! Ordrar börjar rulla in, uppdrag på annat håll.. etc etc... Måste vara något kosmiskt eller nåt. Haha...

Jag delar gärna tankar med dig, då vi är i samma sits, som egna menar jag. Du får gärna maila mig. Jag behöver också MASSOR av stöd. Och bara att få "tjöta" av sig gör så mycket.

Tack jättegulliga du för ditt inlägg, jag blev jätteglad. Ha en fin kväll och jag hoppas vi hörs snart igen.

SKOOGSTROLLET sa...

Tja, jag gillar visserligen snön, men för min del får den gärna hålla sig på ytor som bara är till för att vara vackra och inte på alla gator i stan. Det är mer eller mindre förenat med livsfara att vistas ute. Gatorna är dåligt plogade, vallarna är skyhöga och trottarer existerar knappt, så man får gå på gatan och halka omkring i de typ 20 cm djupa hjulspåren. Oftast får du backa om det kommer möte på vissa gator.

Nu hoppas vi på gatstädningen som sker en dag per månad (nästa vecka) och då lär de ha myyyycket snö att ta hand om. På min balkong har jag uppåt 115 cm varav säkert 50-60 kom i helgen. Utanför alla bilar finns det en halvmeter bred sträng ... så det gäller att planera var och hur man ska parkera om man vill komma loss. Tack och lov har jag ytterst sällan bilen.

Men visst är snön vacker ... någon annanstans ...

Monica sa...

Jag håller med dig. Visst längtar jag till sol, värme och blommande rabatter...alltid :) men det viktigaste är att njuta Här och nu...och alla årstider har sin charm.
Tjingeling
Monica

bikim sa...

LOVE THE FLOWER POTS! AND I DO ENVY YOU FOR HAVING SOOOOO MUCH SNOW! WE HAVE NO SNOW AROUND HERE ONLY RAIN! TOO MUCH OF IT THIS YEAR! WOULD LOVE TO SEE WHAT YOU'LL BE DOING WITH THAT LIME GREEN CUSHION! AS I OPENED MY SHOP THIS WEEK, I'M OFFERING A SURPRISE PRESENT WHEN A CUSHION IS BOUGHT! NEXT WEEK I'LL HAVE A WHOLE NEW KIND OF PRODUCTS ALL HANDMADE TOO!
THE CUSHION YOU LIKED IS ALL HANDMADE AND I HANWRITED THE RECIPE THAT YOU CAN ACTUALLY COOK! I TOOK THE RECIPE FROM A FRENCH COOK BOOK I HAVE! AS MY HUSBAND IS A NAVAL OFFICER AND TRAVELS A LOT I HAVE COOK BOOKS FROM AROUND THE WORLD! I LOVE TO DO DIFFERENT RECIPES AND TRY NEW TASTES! GOOD LUCK!CAN'T WAIT FOR THE PHOTOS!HOPE YOU ENTER MY GIVEAWAY!
TAKE CARE,
ROSA

Anns Gröna sa...

Vackra bilder du bjuder på!
Kram
Ann

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej svejs!!!

Så himlans roligt att jag kunde inspirera dig till din "bloppis".., (kul namn förresten:)och visst får du länka till min bloggloppis, jag blir bara super glad för det vettu!!!!!
Hoppas nu du kommer sälja attans, det är så skönt att få rensat bland alla prylar man äger och har!

Tack för dina underbara hälsningar, härligt och se att det finns fler än jag som passar på att njuta lite av denna vintern, vem vet när vi får en liknande igen.

Vet du vad..., vi tar två flugor i en och samma smäll:)))
Jag länkar givetvis till din bloppis ifrån mig...
Ha en underbar helg och ta väl hand om dig!
Kram krma
Marianne

LillaFlisan sa...

men gud så roligt att mitt inlägg kunde vara till hjälp!

Så fint du har det på bloggen!

Tusen tack för dina kommentarer!

Kram

Flisan

Skomakartummen sa...

Vilka härliga vinterbilder. Hoppas våren och sommaren blir lika härlig. Kram sari

agge sa...

Tack för tacket :-)) självskrivet ok med en länk till mig. Kram, Agneta

erica sa...

Din blogg är lika udnerbar som alltid!
Jag bloggar också, mest om mitt liv som ung fru och mamma, men inget vardagsgnäll utan livets guldkanter;=) Mat- jag ÄLSKAR mat (kämpar för att gå upp lite i vikt), inredning, mode, BARN-mode, design, osv. Vårt hem var med i vi-föräldrars barnrumsrepotage för ett tag sedan och snart kommer vårt hem i en bok..*stolt*.

Nej, nu ska jag blogga lite till imorgon.
Kram på dig!!

hälsningar Erica

Ljuva lantliv sa...

Vilket bra inlägg. Det är viktigt att leva här och nu. Att längta lite kan vara nyttigt. Då spirar drömmar och framtidstro. Vackra bilder! Kram Anna

Anneli sa...

visst är det vackert och vi måste verkligen passa på att njuta för man vet inte när det blir så här fint nästa gång...
jättefina bilder
köp virkgrejer du, det ÄR INTE svårt att lära sig
kram

Systrars söta sa...

Hoppas du har bil då...:-)) Skall bli så spännande att höra vad Caroline kommer att tala om på torsdag på vår TrädgårdsInspirationskväll...läängtarju så till våren och trädgårdspyssel...Utan all snö..hihihihi...Kram Kat/systrars söta

Jord under naglarna sa...

En längtan efter våren finns det allt hos mig, men här och nu så lever jag vinterliv ännu en månad och det är mysigt med sparkturer, skidåkning och varm choklad i snödrivan!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!