onsdag 22 september 2010

Jag har plockat blommorKöpe-rosor - jo jag fuskade lite, men 10 st för 49 kunde jag bara inte motstå. Dem kanske är vissna imorgon, men som jag njuter idag!

Jag plockade några av mina vita dahlior samt stack ner några blommor från den rödbladiga alunroten.

Fler förslag på vad man kan plocka nu?

Jag är ingen florist, så varför detta inlägg, jo jag vill bara inspirera till att plocka blommor. Ut med saxen och in med blommorna. Det är så njutbart! Fyll en vas med kärleksört. Eller bara med alunrot, bladen är ju fantastiska i vas. Hortensian är ju också så fin i vasen, låt den torka och du kan njuta av den hela vintern. Dem sista rosorna i ett vattenbad eller bara ett gäng kvistar med vackra blad.

Ut o plocka! :)

8 kommentarer:

Charlotte sa...

De där 10-packs rosorna är bra..... brukar också köpa emellanåt! Väldigt fin färg du hittat....

Jaa, nu ska man plocka in det som blommar, eller blad som kan ju vara hur vackra som helst.... Har några rosor som är riktigt knoppiga som jag inte riktigt vet om dom kommer hinna slå ut... Går och tvekar på om jag ska klippa dom och ta in... för de får ju gärna blomma ute också om det är möjligt.....

Kram Charlotte

Man tänker sitt: /Tove sa...

Tack för din kommentar på min blogg. Det är klart du får länka!

Häftig trädkoja!
*lägger i läslistan*

Alen Trädgård sa...

Att plocka in blommor och göra fina blomsterarrangemang är bland det roligaste jag vet:) Din bukett ser väldigt fin och fräsch ut. Ha det gott/Monne

Sophia Callmer sa...

Fin bukett!
Just nu är här massor att plocka, ettåriga sommarblommor är överdådiga innan frosten, så jag plockar och plockar, också luktärtorna förstås.
kram

Lenas trädgård sa...

Hej,
ja, visst är det NU man ska plocka buketter! För i morgon kan de vara uppätna eller frostnupna. I går såg jag flera kala grenar på mina ljuvliga rosor ( de usla rådjuren!), som jag inte hade "nänts" ta in...Skulle jag gjort! Underbart att bland eget o köpt.
Lena

Bea sa...

Helt underbart! Visst skall man unna sig lite vacker allt emellanåt.
Må gott! /Bea

Anja sa...

Det finns rätt mycket att plocka just nu - inte minst prydnadsgräs som blommar nu. Höstanemonerna lika så-
bara för att nämna några!/Anja

Galtholmen sa...

Ja visst borde man plocka in fler blommor o låta dem förgylla vardagen... Trots att jag har hela trädgården full, blir det liksom inte av. Har inte hjärta att plocka in - eller så är jag bara bekväm... Har inte kommit fram till vilket ännu.
Plockar in ringblom, fast dem nyper jag av bladen o lägger i oljebad till min salva:D.
Kram
Ulrika

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!