söndag 2 maj 2010

Vilken välkomstkommitté!

Björken har musöron

Vitsipporna bländar vitt vid rönnarna

Rosorna är beskurna

Pionerna har fått stöd

Penséerna har fått vatten

Nya groddar välkomnar mig på planteringsbordet

**************************************

SommarMalva
Lavatera trimestrir
'Mont Blanc'En annuell, ettårig, fantastisk blomma för min vita rabatt. Blommar rikligt med vita vackra blommor. Jag brukar direktså, men nu testar jag att förodla dem. jag använde en f.d. plastlåda för vindruvor. Fort gick det från frö till grodd så det är redan dags att flytta till svärmors växthus.

***********************

Blå snokört
Echium plantagineum
'Blue Bedder'Har ingen aning om hur denna fröpåse hamnade bland alla påsar. Eftersom jag börjar få ont om h sålådor så blandade jag dessa fröer tillsammans med
Guldvallmo

Eschscholzia california
-mix-Dem här sorterna kanske får fara till sommarstugan...


Som ni ser återanvänder jag gamla glasspinnar (det blir en del eftersom mina två småpojkar gärna äter glass). Jag skriver med en permanent märkpenna.

Hur märker du dina sådder?


10 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja, vilken välkomstkommitté......Måste kännas skönt!

Hur jag märker mina sådder? Från början när jag började fröså, återanvände jag labels från perenner jag köpt och skrev på baksidan, har också använt glasspinnar, och köpt små förpackningar med ett 30-tal märkpinnar...För många år sedan nu så insåg jag att ALLA krukor (eller nästan alla) behöver få sig en märkpinne för att inte blanda ihop. Därför köper jag storpack med märkpinnar av plast och skriver med permanent-penna.

Önskar dig en fin vecka!
/Charlotte

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nu gäller det att hänga med...

NinaVästerplana sa...

Låter som om ni haft en bra helg....
Sår inte så till det behöver jag inga pinnar... Men alla plantor jag klämmer ner i rabatterna behöver en namnlapp, minnet är gott men har blivit kortare med åren ;-) Har ännu inte hittat nån snygg lösning på det....
Funderar på o prova o skriva med märkpenna på krukskärvor, värt o testa i alla fall.
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Ruben sa...

Vilka fina sådder! Snyggt och prydligt märkta. När sådderna kommit så här långt brukar jag smkola ut så att det blir en "planta" i varje liten kruka. Då dår det åt en oherrans massa etiketter (en i varje kruka). Barnen är utflugna, så några glasspinnar blir det tyvärr inte. /Ruben

Galtholmen sa...

Vad roligt att läsa om alla fråsådder. Visst är det spännande nu, när allt skjuter fart o man för sitt inre riktigt ser hur det blir när det är fullgånget.

Bra att märka med glasspinnar. Tyvärr äter vi nästan ingen glass här, så det räcker inte. Min man har en hyvel, o det blir ganska mycket spill i form av smala trälister. De sågar jag av i lagom bitar o skriver med snickarpenna på. Eller så klipper jag gamla plastlock från enliters glasspaket.

Kram/
Ulrika

Sophia Callmer sa...

Vad mycket fint du har sått! Jag märker också med plastpinnar och märkpenna och i bland med målartejp på krukan och sedan skriver med märkpenna. ha det gott/Sophia

HelenJ sa...

Jag använder plastetiketter i storpack till sådderna. Men nyplanterade växter i trädgården behöver också märkning tills jag lärt mig vad de heter (och hur de ser ut som små, och var de står), och de vita pinnarna är förfärligt fula där. Har ingen bra idé på vad jag ska ha istället. Att skriva på stenar funkar nog bara tills jag råkat krafsa runt dem när jag rensar ogräs =)
/Helen

Hem och Lycka sa...

Härliga vårdagar!

kram Mia

Annelie sa...

Jag har inga större erfarenheter av att märka sådder. Har inte mycket plats inomhus för att så fröer, tyvärr. Men vilken trädgård du kommer att ha i sommar. Det kommer ju att växa så det knakar.
Mycket spännande har du ju sått.

Annelie

Njut i din trädgård sa...

Tack för alla tips - det här får det bli ett inlägg av!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!