torsdag 31 oktober 2013

Höstplantering pågår!

Höstplantering gillar jag! Det är så hoppfullt på något sätt! När dagen är kort och mörkret lägger sig fort så är det lite smått fantastiskt att smyga ut i trädgården och placera ut lökar som ska få överraska när våren kommer!

Lite poetiskt... 

Vitt väljer jag förstås! Orkidénarcisser, 'Thalia' är fortfarande en favorit och fick bli mina första lökar. Under mina tre japanska körbärsträd ska de få belysa marken i maj.


Lite färg vill jag också ha. När är allt är som mörkast och vintern lämnat oss och ögat smått desperat letar efter färger i trädgården, ja då sviker inte de små krokusarna oss. Så en färgglad samling krokus fick också göra plats under körsbärsträden. De har förmodligen blommat klart när Thalia narcisserna tittar fram. Vi får väl se...!


Lillfia var med och hjälpte till hela tiden. Runt hörnet längs med en av rosenrabatterna, i den vita rosenrabatten närmare bestämt, placerade jag mina absoluta favorittulpaner, 'Spring green'. Som jag njöt av dessa fantastiska lime vita tulpaner i min förra trädgård.


Som sällsis till det limevita valde jag ett gäng nästan svarta tulpaner. 'Queen of Night'. Precis som förr...


Tänk att rosorna glädjer mig fortfarande. Njuuuutbart, visst!

Men jag är inte klar med höstplanteringen än. Äppelträd, häggmispel och fler höstlökar ska ner i jorden. Lite skynda skynda är det nu.

Här planterade jag samma tulpansorter i min förra trädgård. Och här lite om resultatet...


1 kommentar:

Merja sa...

Här har också planterats lökar. Olika tulpaner och Allium. Visst är det kul fast lite skynda skynda här också:)
Ha det gott!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!