tisdag 7 december 2010

Julstämningen...


... infinner sig!


1:a advent

är startskottet för hela härligheten.

Vi firar detta med en familjegudstjänst i Kungsholms Kyrka. Där har dem sedan flera år tillbaka ordnat ett hörn åt barnen med leksaker. Sedan två år tillbaka får dem barn som vill följa med söndagsskolans ledare ner till ett rum där dem får sjunga julsånger tillsammans. Mina pojkar gick iväg en stund och uppskattade detta mycket. Även jag och min man fick en mysig stämningsfull stund tillsammans med fantastisk kyrkokör som sjöng.

Adventspyssel


Jag är julig! Inför advent plockar jag fram mitt adventspynt. Mycket vitt. Vitt glittrigt ris, vita stjärnor hängande i fönster, vita stjärnor på fot i fönster, vita blockljus, vita ljuslyktor, vita glöggkannan, vita fat och vita skålar.

Pepparkaksbak
Nu efter andra advent har julpysslet satt igång. Första pepparkaksbaket är avklarat. Barnen tycker det är fantastiskt kul. Vi har traditionella julformar med hjärtan och stjärnbockar, men vi har även mumin och dinosaurier. När pepparkakorna svalnat kladdas det vilt med glasyren.

Julpyssel
Inte förrän precis innan jul brukar de röda juliga tomtarna få komma fram. Men vi har julpysslat i år. Tomtar av kottar som åker skidor står redan på vardagsrumsbordet.

Julpynt
Än är det förstås mest vitt här. Men min röda äppelkrans hänger i köksfönstret redan nu.


Säkerhet före julfint!

Ta nu hand om er och släck dem brinnande ljusen när ni lämnar rummet. Det kan hända DIG med. Ett extra skydd är inte helt fel. Jag kan varmt rekommendera bra brandskydd i hemmet.

Här hemma har jag brandfiltar från FireInvent! En väninna till mig rusade fram till en liten eldsvåda i hallen hos sig för några veckor sedan. En tröja låg för nära ett ljus i ett fönster och tjoff så brann det. Hon tog tag i tröjan och slängde ut den. Elden släcktes MEN aj vad länge hon led av sina brännsår. Den är ju snygg också. Jag har en svart med vitt mönster i mitt kök.
Tänk om det skulle börja brinna när familjen ligger och sover. Jag har brandvarnare som ser ut så här.

Dem sätter jag själv enkelt fast på lampsladden med ett litet klick. Har du brandvarnare så glöm inte att kolla batterierna!

Sist men nästan allra viktigast är ju brandsläckarna. Vi hade en brandsläckare i garderoben i sovrummet. Men med tips från andra har vi nu en i hallen och en i köket också. I köket har vi en kolsvart som hänger på väggen. I hallen har vi en rostfri. Dem ser riktigt häftiga ut. Allt är från samma tillverkare
som har satsat på att utforma brandsäkerhet med snygg design så att vi ska använda produkterna i hemmen. SMART tycker jag. Kostar lite extra eftersom det är design. Men min morbrors hus brann ner till grunden med lille vovven kvar. Fruktansvärt och så fort det går. Det var deras torktumlare som var orsaken.

(det här är en rekommendation och visst blir det marknadsföring men personligen har jag inget vinnande syfte mer än att kanske "rädda liv")
5 kommentarer:

Åsa! sa...

Undrar om vitt är påväg att konkurrera ut rött som julens färg?

Klokt skrivet utav dig om brandsäkerhet såhär i juletid!

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja bransäkerhet kan man aldrig underskatta.
Så fina bilder att njuta utav.
Kramar:)

Bea sa...

Hej!
Vilken julstämning du beskriver och de kära julsångerna är väl värda att åhöras med skönsjungande körer och andakt.
Vitt är vackert och de färgerna dominerar i mina julblommor också, men det slinker naturligtvis med ngn julröd amaryllis :)
Vilken tur att du påminner om ljusen, så farligt att inte ha kontroll över dom!!
ha en fortsatt skön advent!
Kram /bea

Alen Trädgård sa...

Vitt är vackert och stilfullt, jag gillar också vitt:) Tack för varningen med ljusen och framför allt tips på bra och snygga brandsläckare. Ha det gott/Monne

Vero sa...

Halloj, du hade lite frågor om armbanden.

Sista beställningsdag 15 dec för att hinna färdigställa och skicka innan jul.
Armbanden finns i färgerna turkos, ljus mintgrön, creme, guld, puderrosa, koppar, silvervit, metallic-lila och svart.

Kan göras med eller utan hängen. Maila färg, längd och önskemål på hängen.

150 kr/st inkl porto, oavsett hängen eller inte.

Maila på info@pysselgrottan.se.

Vid köp av två, 135 kr/st, vid 3 eller fler 120 kr/st.

Önskar dig en fin dag!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!