onsdag 8 december 2010

Vidrigt, så vidrigt, så förkastligt


Det här har varken med trädgård eller design att göra MEN jag måste bara belysa er.

Det är så fullkomligt förkastligt av Kanal 5 att sända "Föräldrafritt", ett Big Brother med barn mellan 8 och 11 år.

Handlingen, denna vidriga handling som Kanal 5 gör mot barnen som deltar i programmet är förkastligt.

Att hävda att skadan är redan skedd i England och att det inte gör något att sända detta är så långt bortom rim och reson att Kanal 5 borde bli förbjudna att sända detta. Hur mycket ska egentligen få visas i Sverige. Kan samhället kliva in och på något sätt med rättsliga medel stoppa denna sändning?
Om inte så tänker i varje fall jag vägra att se detta förkastliga program som genomför barnmisshandel.

På frågan om barn behöver vuxna och vuxnas närvaro kan vi svenskar enkelt konstatera utan vidare upplysningar att ja barn behöver vuxna.
För dem vuxna som inte förstår det och inte tar sitt ansvar finns myndigheter och organisationer som gör sitt bästa för att förhindra att barn far illa. Vi skall absolut inte utsätta barn för misshandel i syfte att belysa att man inte ska göra så. Det är fullständigt oetiskt!
Att vuxna fritt väljer att lämna barn ensamna kan bli en brottslig handling i Sverige, ett förmyndarskap innebär vissa ansvar.
Vad lär vi oss av ett så vidrigt program som detta? - Att vuxna kan vara fruktansvärt vidriga i sina handlingar mot barn.

Dem vuxna som har något ansvar i att sända detta program, om det är programchefen, presschefen eller annan personal på Kanal 5 eller om det är dem vuxna med rätt befattning och befogenhet att stoppa Kanal 5 och förhindra att detta vidriga program visas för barn och vuxna i Sverige, alla dessa personer måste förstå att dem bär ansvaret för en vidrig handling mot några utvalda barn med redan tidigare tuff uppväxt. Dessa vuxna HÄR I SVERIGE är ansvariga för misshandel mot dessa barn.

Så tycker jag! Tyck gärna till här om ni vill eller i era egna bloggar. Självklart hoppas jag att det inte dyker upp någon sympatisör för detta vidriga program.

Med förhoppning om att de flesta vuxna svenskar tar sitt ansvar för ALLA VÄRLDENS BARN, även denna lilla grupp i England.

Programmet kommer att sändas i slutet av december. Eftersom jag inte vet riktigt när så får jag väl strunta i Kanal 5's alla program för att göra det lite lättare för mig.
Hur ska ni göra?

Länkar
Aftonbladet TV - Dan Panas (kanal 5's presschef) hade aldrig låtit sina egna barn vara med om detta. Hela England protesterar mot sändningen av detta men ändå tycker Dan Panas att det är ok att sända detta i Sverige. Ansvar?
Aftonbladet - är det verkligen etiskt att sända programmet?


Jag vill inte se vad debatten i England består i. Det räcker med det Aftonbladet visar och jag förstår snabbt att detta är något förkastligt.

Om en vuxen slår sitt barn på tunnelbanan skulle jag INTE "SITTA OCH TITTA", jag skulle ta mitt samhällsansvar och försöka hjälpa.
Om barn slår varandra i en park skulle jag INTE "SITTA OCH TITTA", jag skulle ta mitt samhällsansvar och försöka hjälpa.

Dan Panas (presschef Kanal 5), jag citerar;
"Vi visar vad som var orsaken till en stor debatt i England och det tror jag många tycker är intressant."
-Skulle du låta dina egna barn vara med i ett sånt här program?
"Nej, det skulle jag faktiskt inte göra. Men, samtidigt, att det är gjort, att programmet finns där, så, jag kommer att SITTA OCH TITTA."


STOPPA VÅLDET MOT VÅRA BARN!Du som sympatiserar med mig, sprid mitt budskap! Vill eller kan du inte skriva ett eget inlägg kan du använda bilden, länka hit och lägga upp den i höger eller vänster spalten som en 'Gadget' eller kopiera länken till detta inlägg och maila dem till dina vänner.


Bilden är lånad från en annan blogg.


9 kommentarer:

Laila sa...

Ett Big Brother med barn som deltagare? Låter vidrigt och det är bra att du och alla vi andra reagerar! Vi har inte kanal 5 som tur är! Hade jag det skulle jag omedelbart ta bort det ur mitt kanalpaket!
Ha det gott!/Laila

Berit sa...

Oj hur kan jag ha missat din blogg!Nu är det rättat till iallafall.
ja det är sorgligt och vidrigt om dom genomför det...kan inte förstå hur dom kan spela spel med barn..begriper dom inte att det kommer att skada dom på ett eller ett annat sätt!!!!!
Ha det gott!!Berit

Madame C sa...

Heja dig! Det där är ju otroligt vidrigt! Finns det inte några gränser??? Tack och lov att vi inte har kanal 5...
Charlotta

Monica sa...

Nämen ...man tror inte att det är sant! Tv får tydligen sända vad som helst numera. De gör verkligen VAD SOM HELST för att få tittare. Tyvärr så tror jag att det finns många som kommer att titta. Inte jag dock...som tycker det är vidrigt och är så trött på människor som inte fattar att barn behöver vuxna förebilder, som lär dem vad som är rätt och fel och ger dem en chans att bli bra människor!
Tjing

anna k. sa...

Det enda jag kan säga om detta är; Fy fasen! Kanske är fler än jag som tänker på Flugornas herre?

Hoppas sockermonstret inte vaknade nu bara :) Kämpa på!

Charlotte sa...

Det där låter ju hur vidrigt som helst. Man kan verkligen fundera över de 'vuxna' människorna som varit delaktiga i att se till att serien förverkligades... Finns det inte några gränser????? Usch, säger jag bara!

Härligt att du står upp och protesterar så tydligt som du gör!

Kram Charlotte

Maria sa...

Helt sjukt! Håller helt med dig!

Första gången jag är här på besök.
Vilken härlig blogg du har!!
Super mysig!

Önskar dig en trevlig torsdag! Kram Maria

Maria sa...

Ja visst, han har släppt en roman.
Ska bli väldigt spännande att läsa den!

Kram kram!

Huset vid ån sa...

Jag kan bara hålla med dig....

Önskar dig en stämningsfull o fin adventshelg!

Julkramar Therese

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!