torsdag 4 december 2008

en uppfriskande promenad...

... i skogen är klart underskattat! Två dagar i veckan kommer jag iväg och nu vågar jag säga att det är en rutin för nu har vi följt schemat i flera veckor. Det är så fantastiskt givande för mig och Lady.

Vi har kommit iväg i alla väder, det har spöregnat, det har vräkt ned snö, det har varit soligt och kallt, och det har varit blött och kladdigt, som idag. "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" sade alltid min mattelärare på högstadiet. Det fnös jag torrt åt då men ack så rätt han har. Så många mornar när jag ska iväg till Skavlöten som jag tänkt att oj vad jag vill avboka (lite typiskt mig) men eftersom jag lovat mitt "skogssällskap" så är det bara att gräva fram regnbyxor, stövlar, regnkappa eller vad som behövs för dagens väder och bege sig iväg. Redan när jag kliver ur bilen känner jag att jag gjort något bra som kommit iväg. Idag tvekade jag inte ens i hallen! Nästa gång har vi ett mission, vi ska ta med oss våra sekatörer och trädgårdssaxar för att plocka med oss lite enris, tallris, mossa och kottar...

Idag traskade vi på som vanligt trots stora gäggiga pölar på promenadvägen. Det liksom bekom oss inte, vi babblade på och titta knappt mer. Hundarna var nästan mer brydda om underlaget än vad vi var, vilket vi fnissade gott åt. Efter en timmes promenad hade jag ett sånt där härligt flås och kinderna var friskt röda. Jag jobbade även med lite lydnad med Lady, små framsteg, men dock framsteg. Hon är 11 månader nu och hon är som döv ibland, hon fullständigt ignorerar mig och lufsar åt sitt håll. Känns lite sådär, men M pushar mig att hålla tålamodet uppe och fortsätta som jag gör. Hon hör mig men hon är tydligen lite tonårstrotsig just nu.

Efter promenaden och en god fika åkte vi till en återvinningscentral och slängde en massa skräp. Vilken känsla det var! Jag fick iväg gamla ruttna staketdelar, ett gammalt träbord, en sketen gammal fåtölj och en massa annat junk. Befriad!

2 kommentarer:

Mariaberg sa...

Alltid skönt att få slänga bort saker som bara ligger där och väntar på att få komma iväg och det är skönt att promenara och vara ute, men nog är det skönast att fika efteråt! Kul att du tittade in på min blogg, jag hoppas lägga upp många fler bilder framöver så välkommen tillbaka, MB

Veronica sa...

Hejsan!
Tack för din fina kommentar på min blogg. Du är väldigt välkommen att fortsätta följa den, kul! :)
Jag ser att du är vaken tidigt och är duktigt som trotsar vädret och går ut på promenad.
Vad är Lady för ras?
Ha en riktigt bra dag!

/Vera

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!