måndag 29 mars 2010

Betongkurs - här på bloggen

Del 2

Typiskt så är det något på nätet, blogspot eller min uppkoppling, vad vet jag inte, men jag får inte upp mina bilder. Jag arbetar för fullt på detta... Men vi kan börja ändå.

Nu börjar vi!


Vi börjar med att blanda till betongen. Först tänkte jag mig att vi gör en lite sats bara för att få kläm på betong och vatten och hur man får fram rätt konstistens.

Jag vill påpeka att betong kan damma en del och vi bör vara försiktiga så att vi inte andas in för mycket, därför rör vi mjukt och fint utan häftiga rörelser. Handskar är bra att använda och ett förkläde kan man använda om man vill skydda kläderna. Skulle olyckan vara framme så skölj rikligt med vatten. Låt ej betongen stelna på redskap, hinkar etc utan tvätta bort betongen så fort som möjligt. Formar som ska fyllas med betong är det bra att smörja med olja så lossnar betongen lättare.

När betongen är färdigblandad vill vi ha en grötig konsistens så börja med att ösa upp torr betong i hinken och fortsätt med en lite lite vatten i taget. Se på din betong förpackning och följ instruktionerna. Lite, säg ca 1 liter betong 1 dl vatten. Häll i betong och vatten försiktigt i hinken så att det inte dammar och rör om och kontrollera konsistensen. Till en början korrigerar man pö om pö med lite lite vatten i taget för att få fram rätt konsistens.


När man är nöjd med konstistensen ska man röra i ca 5 minuter.


Varsågoda att börja! Lycka till!

Nu finns jag på email och här i kommentarsfältet för frågor eller för dem som vill visa sin arbetsplats och säga hej på sin blogg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt kul! Jag har börjat blanda.

Åsa sa...

Åhh, här strular det med bloggen... men jag hänger med ändå!
Har köpt hem allt som behöves, men tyvärr blir det till att tillverka senare i veckan.
Platsen jag skulle hålla till på är tyvärr upptagen, och utanför vårt hus är det hur mycket snö som helst.
Nä, nu skall jag sluta att skriva och kolla med spänning fortsättningen på din fina blogg.
Kram så länge.
P.s det är borta bilder på min blogg oxå.

Njut i din trädgård sa...

Tack Åsa, då vet jag att det inte är jag som har gjort nåt galet med bilderna!

:(

Galtholmen sa...

Det var nog någon skit igår, för jag tror det strulade för alla. Min blogg visade inte heller bilder. Men idag ser det helt ok ut. Och jag försökte komma in på din blogg, för det stod att den var uppdaterad, men fick bara upp gammalt inlägg.
Har läst igenom alla lektionerna nu istället. Här är för kallt för betongblandning och lite med tid. Men som jag sagt förrut, så skall jag ta tag i detta lite längre fram.Ska bli oerhört spännande.
Kram o lycka till/
Ulrika

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!