fredag 12 mars 2010

Trädgårdsmässa 2010 - Rum och trädgård

En parkeringsplats till bilen och en lagom promenad till entrén. En promenad på grusad gång istället för förra årets gyttjeterräng. Fortfarande en byggarbetsplats men trevliga parkeringsvakter som visade oss rätt väg.

Framme! Jag och väninnan var hungriga innan vi ens kommit in genom entrédörrarna och fnissade glatt åt detta. Hur som helst möttes vi av trevligt fågelkvitter ur högtalarna, men inte ett blad eller blomma i sikte, det kändes mer som en flygterminal!

När vi väl betalat och tog oss upp till garderoben kände vi trädgårdsstämningen. Vi åt en god lunch och påbörjade sedan vår mässvandring.


Först ut
Slottsträdgården i UlriksdalJätte fina krukor som jag kände igen från förra året. Jag älskar den här färgen! Det blir definitivt ett besök till dem inom mycket snar framtid. För att vara ärlig var vi väldigt nära att bege oss dit direkt efter mässan *ler* men vi ville ha lite mer kraft och energi så vi sköt upp det.

Jag gjorde några inköp. Förra året köpte jag en julros och jag trodde att jag skulle komma hem med en julros i år också. Men icke! Årets blomsterköp blev en doftpelargon.


En fantastisk sort som i min smak doftar helt ljuvligt! Jag tycker också mycket om den skira vita blomningen. Jag köpte en och jag kommer självklart att sticklingsföröka den!


Vaktelägg, så snyggt. Det fanns i många montrar men det var bara hos Slottsträdgården i Ulriksdal som jag kunde hitta det i lösvikt. Läckert att sätta på en krans, i en kruka eller på servetterna på påskdukningen.


8 kommentarer:

Malin sa...

Så trevligt att få komma med in på mässan...jag kände att jag jag också var hungrig så det passade utmärkt med lunch innan...
Gillar din idé med kurs via nätet...borde funka alldeles utmärkt..Jag betongar en del här hemma och det är riktigt kul...blir sugen på att sätta igång igen...

Kramar från Malin

Helen sa...

Hej!
Vilka härliga krukor och vilka fina färger sen. Vilken kul mässa det måste vara att få gå på. Ha det så trevligt.
Kram/Helen

Personalen Ulriksdal sa...

Vi tackar och bockar och bugar för att du valde oss som första monter att blogga om!! Jag kommer absolut följa dina äventyr på mässan under helgen!!

/Annakarin

Almbyboden sa...

Härligt med bilder då jag i år inte kommer att åka upp på mässan själv. Åker istället i april till Älvsjömässan. Ha en skön helg! Marie

Alen Trädgård sa...

Åh vad härligt roligt att gå på mässa. Fast jag var i Malmö förra helgen skulle jag inte ha något emot att gå på mässa denna helgen också;) Ha en trevlig helg/Monne

Annika Christensen sa...

Tack snälla du för att du visar.
Längtar efter att få se Hannus utställning.
Han är Sveriges största inspiratör.
Ha en skön helg
annika

Spirande grönt - sa...

Skoj att gå på mässa utan att fysiskt behöva vara på plats:)! Ser fram emot kommande mässinlägg.

Ha en fin fredagkväll!

Rebecca

Moa sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det.. krukorna är jättesnygga och såna där vaktelägg har jag nog kvar nånstans får rota fram dem för det börjar bli dags med lite äggpynt.. Önskar dig en trevlig helg..Kram/Moa

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!