onsdag 10 mars 2010

Trampstenar, jag tänker göra mina själv!


Jag har jobbat mycket med stepstones - trampstenar hos kunder. Alla möjliga material och former. Förra året höll MasterGarden i betongkurser och jag själv valde att delta! Det var hur kul som helst och jag fick till några trampstenar som jag har placerat i rabatter som jag har svårt att komma åt för att rensa.

I vår fortsätter jag i "Barnens trädgård" som till större delen blir en köksträdgård. Här blir det odlingsbänkar - odlingslådor i svartlaserat trä. Runt dessa lådor blir det grus och i två av gångarna blir det trampstenar i gruset. En trampsten kostar ungefär 100 till 200 kr styck. Jag behöver säkert 20 stycken.... Vi får se om jordgubbarna flyttas upp i lådorna, om dem står på friland måste en och annan betongsten ner bland plantorna för här trampas det vare sig jag vill eller inte.

Jag tänker göra mina trampstenar själv!

Det blir i betong och dem ska bli helt runda, ca 30 cm i diameter men dem får nog variera i storlek.

Vad har ni för "göra-själv-projekt" framför er?


16 kommentarer:

ullis sa...

gomorron!
Mitt gör-det-själv-projekt blir nya spaljeér till terassen, de som finns hänger och lutar tungt av all snö, så det är dax för en renovering. Har en fundering om grova stolpar och armeringsmattor emellan...får se vad det bli. Lycka till med trampisarna!
Kram Ullis

gittan sa...

Trampstenar borde man ju haft.. men jag klampar nog på i planteringarna även i år =P Gör-det-själv-projektet som står på tur blir att bygga klätterstöden till Clematisarna i den upphöjda rabatten. Inte speciellt avvancerat men ack så kul ska det bli. Sen ska vi klura ut hur sjutton vi ska kunna få till en rund sittplats med trägolv där...

Anette sa...

Trampstenar har jag också funderat på att göra själv. Men vi får väl se om tiden räcker till i år. Eller i och för sig så är ju valptassar ett snyggt mönster!
Tack för skötselråden på primulan! Då vet jag att det inte är någon idé ;-)........Fast det är ju söt den dagen den står fin!
/Anette

Gunilla sa...

Vad spännande hoppas att du visar hur man gör. Jag skulle vilja pröva det ochså.


Ha en riktigt fin dag
Gunilla

NinaVästerplana sa...

Jag är så lyckligt lottad att jag kan gå ut på åkrarna o hämta platta fina sandstenar... Brukar passa på när det är nysått o ta dem som ligger ovanpå.... Sedan går jag en ronda när de skördat... en ronda när de brutit stubben o ev även när de plöjt.... Blir mycket sten det ;-)
Räcker de inte till så brukar det finnas högar i åkerkanterna med sten som bönderna plockat med maskin.... men `skivorna´ ramlar gärna emellan då.
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Anja sa...

Det låter superfint! Varifrån får du formarna?/Anja

♥ Hannele på Hisingen sa...

Kul, jag har sett såna som ser ut som fotspår..

Marie//Tekla Maräng sa...

Trampstenar är verkligen guld värt i en trädgård. Kul när man kan göra dem själv. Hoppas du visar hos här på bloggen sen när det är dags.
Kramar Marie:)

Jord under naglarna sa...

Det blir nog en del betongpyssel även hos mig. Trampstenar brukar jag göra av slattarna, olika stora beroende på hur mycket betongrester jag har.

Jag ska också försöka göra en ny ram till mitt upphöjda trädgårdsland.

Dona blogg sa...

Trampstenar har jag testat att gjuta - blev riktigt bra :)
Här är vårens projekt att få till odlingslådor. Längtar...

Ha en fin kväll!
/Pernilla

Vella sa...

Hej!!
Vad roligt att du kikade in till mig!! Jag måste botanisera runt lite hos dig, här finns visst massor av spännande läsning =).
Egna trampstenar låter lovely....hur gör man?!
/Vella

NataljaOblonskaja sa...

Alldeles för många projekt skulle jag nog säga att jag har. Skulle vilja designa om hela köksträdgården, MEN det förblir nog på projektstaiet något år till. Egna trampstenar, ja, varför inte? Lycka till med det.
Camilla

Vit som snö sa...

Vad kul, hoppas du visar dina trampstenar för oss! Jag tycker det är såå kul att göra eget i betong men jag är bara en glad amatör:) Visst finns det tankar om trädgårdsprojekt men inga fasta planer än.
Hannu Sarenström, avundas dej som får lyssna på honom, älskar hans seminarier!!!
Kram Cilla

Bloggblad sa...

Åh, vad roligt att en trädgårdsentusiast hittade till min blogg, jag blir så lycklig när jag ser fina trädgårdsbilder. Mindre lycklig när jag går runt i min egen vanskötta trädgård. Men... en del rensar ogräs, andra skriver sångtexter - sånt jag tröstar mitt dåliga samvete med.

De första åren i det här huset, sköttes trädgården perfekt, nu är det mesta gräs - men jag älskar ändå min hörna med några krukor, två äppelträd med gudomlig skugga (taskigt med äpplen som väl är, då slipper jag koka mos)och buskar som blommar och doftar.

Hannahs Bod sa...

Absolut ska du gjuta dina step stones själv, vackert kommer det att bli och roligare kommer det att kännas. Må gott//Betongfröken

Smallsecretgarden sa...

Så mycket inspiration om trampstenar. Jag ska absolut gjuta själv, vartefter. Såg en bild för länge sedan med avgjutna händer och namnteckningar. Kanske familjens fötter som dekoration på en slingrande gång!
Fast jag letat överallt hittar jag inte någon rekommendation - beror på hur långa steg du tar! Självklart, men man åldras ju tyvärr också - och då förhoppningsvis med sin trädgård. Någon som har en bra erfarenhet?

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!