lördag 13 mars 2010

Trädgårdsmässa 2010 - Rum och trädgårdShabby chic är här för att stanna. På mässa efter mässa så följer många av utställarna Shabby chic-stilen. Hos Ambiance fanns det mycket fina saker, se bara på alla fina zink saker.


I andra montrar var det väldigt mycket prylar, men jag hade svårt att förstå trädgårdstemat så jag vandrade vidare.
Hos Fågel blå kunde man hitta fynd. Min väninna fann sin ängel som skulle få göra henne sällskap på nattduksbordet och jag "fick" ett ägg på pinne för bara 10 kr. På hemsidan Shabby Chic kan man läsa om denna inredningsstil, dess kännetecken och härkomst.Stenarna med text gav mig massor av idéer och gissa vem som ska köpa stenfärg oc skriva och måla på stenar i år!Fullerö Handel skapade en liten oas i sin idéutställning ... i Shabby Chic anda.Dem flesta idéutställningarna håller en mycket hög nivå och följer sitt tema på ett sinnesrikt sätt! Njutbart helt enkelt! Här hos Fullerö Handel blev jag lite tagen när jag går ner på knä för att fota dimman och plötsligt ser glasdroppen dingla ovanför. Dem lyckades skapa den stämning som jag litegrand i förväntan hoppades möta efter att jag läst presentationen.

Jag kan varmt rekommendera ett besök på deras hemsida. Här följer ett utdrag ur en produktbeskrivning.; "Det sägs att den blåa färgen är den mest omtyckta av folk i hela världen. Nu är den åter på tapeten både inrednings-och modemässigt. Hos oss hittar du blått i bla den här söta servisen som för tankarna till Bellmans "Fjärilvingad". Njut av livet, ta vara på varandra, överraska grannen och bjud på fika i denna tilltalande servis."

Jag blir ju fullständigt charmad av detta! Blir inte du?

Ikväll vill jag berätta om mitt möte med Hannu Sarenströms kreativitet!

Tidigare inlägg från mässan;
Guldkannan, kissa i en ergonomisk formad vattenkanna
Piri-Piri, Lena Linder bjuder på påskstämning.
Först ut, Slottsträdgården i Ulriksdal, som alltid vackra krukor och underbara växter.


Ta hand om er!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Hej!
Åhhh ! så mycket trevligt du visar! blir så inspirerad och man längtar ju så efter trädgården som fortfarande ligger under mycket snö här uppe i norr.
Är det ok att jag lägger dig på min blogglista?
Har anmält mig till din betong kurs, så härlig ide!
Ha det gott.
Kram Åsa

Galtholmen sa...

Låter underbart att kunna gå på trädgårdsmässa... Tyvärr blir det väldigt sällan jag gör det. Tycker ofta dem ligger för långt bort från där jag bor, och jag har svårt att bara sticka iväg från djur och verksamhet. Undanflykt antar jag, men jag står för det:-)
Ja, det verkar som shabby chic är här för att stanna, på både gott o ont. Måste erkänna att jag inte är superfascinerad. Tycker i slutänden att allt är shabby chic; det blir till slut fantasilöst. Men vi är alla olika o jag unnar alla att tycka precis vad dem vill.
Jag skall oxå lyssna på Hannu Sarenström, fast inte förrän till sommaren. Min väninna har ett bokcafé i Od, o anordnar för andra sommaren i rad en lokal bokmässa med rikskända föreläsare. Bland annat kommer Hannu. Ska bli jätteroligt.
Oj, det blev långt... Sorry:-) Hoppas du har det underbart där du är, o det skall bli spännande att se vad du skriver om Hannu.
/Ulrika

Alen Trädgård sa...

Gud vad mycket snyggt som du får se och kanske köpa;) Är faktiskt riktigt avis. Kul att få tipps på olika inköpsställen av Shabby chic. Ha det gott/Monne

Annika Christensen sa...

Ser framemot Hannus utsställning.
Jag har haft en skön stund i växthuset idag.
Annika

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!