Jag ska vara ärlig och säga att jag har dragit mig lite för just detta bak i år. Men så blev det i alla fall av. Jag gick tillbaka till när denna blogg var alldeles nystartad. Här hittade jag inlägget om ett lyckat julbak 2008. Jag följde denna procedur noggrant men utan barnen tyvärr som hade annat att göra.
Gick alldeles utmärkt.
Efter denna plåt testade jag att kavla ut degen och bre på smör och strö på socker och vaniljsocker. Rullade sedan ihop till en lång längd som jag delade i 5 cm stora bitar. Bitarna ställdejag på höjden på plåten och tryckte ner kanterna. Hade varit perfekt med pärlsocker efter att jag penslat dem, men jag hade inget hemma.
Dessa blev absolut godast. Onyttigast och godast - ha precis som vanligt alltså!
4 kommentarer:
Jag ska nog också baka en sats saffransbröd i år, troligtvis blir det på onsdag förmiddag, då det inte är någon skola och dottern fortfarande är kvar hemma.
Jag tänkte mig också såna med fyllning. Men vilken fyllning det blir vet jag inte... Har funderat på mandelmassa, men läste om en tjej som gjorde med vit choklad och kokos - det lät heller inte dumt...!
Bakar inget alls, eftersom vi inte äter varken bröd,mjöl eller socker så......... Vi är LCHF:are och de enda vi har är lite köpt vörtbröd på julbordet för de gäster som vill ha:) Ha det gott/Monne
Låter himla gott!
Det är för jäkligt, men numera har jag en ryggmärgs"samvete": När något är väldigt gott så är det genast också förbjudet....typ;)!/Anja
mmmm så gott med smör och socker i mellan. Kram på dig/Ingela.
Skicka en kommentar