torsdag 20 november 2008

Blommor värmer själen

En ståtlig palm (Howea forsteriana - Kentia - Kentia), en julig väldoftande en, mörkröda cyklamen och en bukett rosor fick jag ge min vän idag. Vi åkte hem till henne och placerade ut blommorna. Dem röda cyklamen placerade hon i vita krukor i det vita fönstret under dem vita lamporna mot den vita väggen. Det blev riktigt effektfullt. Palmen fick en plats i ett hörn som fick grönt liv och värme. Enen står på farstubron och väntar på små lampor och rosorna fick stå på bordet. Det blev jätte fint och det kändes som att hon blev nöjd. Jag hoppas det. Men störst effekt hade nog blommorna på vår sinnesstämning tror jag. Vi blev glada! Våra hundar gjorde förstås också sitt till, två valpar som hade jätte kul med varandra.
Senare idag levererade jag krukväxter och ikväll blev jag uppringd av en mycket glad mottagare. Hon tyckte att det var så roligt att komma hem och få placera ut vackra växter i sitt hem. Hon kände sig så glad. Vilken härlig respons jag fått idag, nu är det jag som är glad.

Jag avslutade kvällen på en Tapas restaurang, Mamas & Tapas, med en väninna, en f.d. kollega. Vi åt vitlöksfrästa scampi, friterad potatis med aioli och baconinlindad getost. mmmmm. Har varit där många gånger, alltid lika gott, spanskt och välbesökt.

Inga kommentarer:

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!