Stekt kyckling i sky
Under tiden som jag plockade undan det sista av julen lagade jag en mycket enkel kycklingrätt. Enligt mammas enkla recept delade jag en färsk kyckling, brynde alla sidorna i smör i en gjutjärnsgryta (ca 4 - 5 min på varje sida). Sänkte till låg värme och lät kycklingen puttra i 45 min under lock. Öste lite då och då grönsaksbuljong över kycklingen, totalt ca 2 dl. Skar upp kycklingen i mindre bitar, kryddade skyn som låg kvar i grytan. Serverade kycklingen med ris och sky samt en skål med pärltomater och en skål med färdigskalade minimorötter. Om någon läser detta och har något bra recept på något lättlagat så vore det jätte kul om ni ville dela med er. Länka receptet från er blogg eller skriv i en kommentar på denna blogg. Nästa måndag tänkte jag skriva ner ett nytt recept och kanske har jag lagat något recept från någon av er. Vi får se... Det är värt ett försök...
3 kommentarer:
Å hej å hå så skuttar jag över till dig.
Härligt att susa fram och tillbaka över Atlanten så här!
Jag blir så otroligt fascinerad och inspirerad när jag läser din profilsida och ser hur du bytt karriär. Sådant gillar jag! Är själv inne på det spåret nämligen ... ;)
Hoppas att nougatmandeln var god - och att du njöt!
Hälsar nya bloggvänen,
Anna i Philadelphia
Jag förstår precis hur du menar med julgrejer och sånt. Lite vill man ju ha för den rätta känslan men inte för mycket så att det blir rörigt :)
ha en fin dag!
Kram på dig
Vad vill du ha för recept? Någon ingrediens du särskilt gillar? Det finns en google i högerkolumnen på min sida där du kan söka bara på min blogg. Annars tipsar jag dig gärna om ugnsbakade grönsaker, blanda i färg och form t ex morötter, rotselleri, liten bit kålrot, någon potatis, kanske sötpotatis, rödbetor i klyftor, rödlök. Lite, lite olivolja salt och peppar. Grönsakerna passar till det mesta, både kött och fisk.
Skicka en kommentar