måndag 26 januari 2009

Vardagsmat del 4 - Currykyckling

Tjohej vad dagarna går. Tack för era bidrag förra veckan! Jag har provat flera recept från dem som deltog förra veckan. Det har varit jätte roligt att laga något nytt men med ungefär samma ingredienser som jag brukar använda. Mycket har jag redan haft hemma vilket gör saken mycket enklare. Så alla ni som får en stund över och vill bidra; lämna gärna en kommentar i detta inlägg med ett recept eller med en länk till ett recept på eran blogg!


Måndag igen och här kommer mitt bidrag till vardagsmat denna vecka. Detta recept kommer från Rebecca. Tack! Det blev fantastiskt gott. Fort gick det och enkelt var det också! Bäst av allt - "mera" tjöt grabbarna.


Currykyckling med ris (ca 3 portioner)

2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
2 msk olja
2 tsk curry
1 hönsbuljongtärning eller 2 msk kycklingfond (jag hade bara det hemma - men det gick bra det me)
2 dl vatten
1 röd paprika
1 dl matlagningsgrädde eller matlagningsyoughurt (jag hade bara det hemma - men det funkade hur bra som helst)


Skala och hacka löken. Värm olja i en gryta. Fräs löken några minuter.

Strö på curry.

Lägg i kycklingfiléerna. Vänd i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula över hönsbuljongtärningen och häll vatten vid sidan. Låt småputtra i ca 15 minuter.

Kärna ur och strimla paprikan.

Häll i matlagningsgrädden/youghurt och paprikan. Låt småputtra i ca 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt ris.

Smaklig måltid!
Jag (och många med mig) blir så glad för bidrag!

7 kommentarer:

HelenJ sa...

Det här verkar både enkelt och smarrigt! Vi äter nästan bara fisk och kyckling numera, det blir mindre och mindre kött. Varför vet jag inte riktigt... Men både kyckling och fisk går ju ofta snabbt och smidigt att laga till.
Och curry som är så gott!!!!
Ska definitivt provas till helgen!

Förresten har jag läst om Marley - och den här labradoren är faktiskt mer väluppfostrad än så trots sina bustrick =)

/Helen

Lotta 8`) sa...

Häpp! Nu hittade jag dig :) Jag har nämligen bytt dator för laptoppen är hos doktorn och på den hade jag listan med nya vänner. Men nu finns du både på trädgårdsbloggen och på blogglnes där jag har lite koll på läget. Förvirrar dig kanske med att jag har två bloggar men den ena är enbart för ett fototema =) Läckert recept! Skall absolut testas, kanske på fredag, framför tv då nya engelska trädgårdsprogrammet börjar... Må så gott =)

Veronica sa...

Hej!

Jag kan fortfarande inte tänka på mat men det ser gott ut det här :)

Kram

Vero sa...

Nu blev jag hungrig...

Natti, natti

Marie//Tekla Maräng sa...

Nu blev man hungrig och det ser både enkelt och gott ut.
Marie

Anonym sa...

Så var det dags för lite fisk!

Panerad fisk med potatismos och sås

2 paket vit fryst fisk (torsk)
1 ägg
mjöl
ströbröd
potatis


Tina fisken snabbt under rinnande vatten

Mjöla fisken
Lägg fisken i ett vispat ägg
lägg till slut den mjölade ägg doppade fiskfileerna i ströbröd.

Stek sedan på låg värme

Servera med äkta potatismos och remouladesås eller sås med citron och dill.

Ett bra sätt att få i mina småttinga fisk....

Kram

RebeccaW sa...

Kul att du och familjen gillade det!

Receptet kommer från början från Utlandsmamman.

Ha en bra kväll!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!