måndag 23 februari 2009

Månadsbilden - februari

Bilden ljuger - nej en bild kan inte ljuga förstås, men det jag syftar på är att den visar inte dagens äng! Det har snöat i två dagar och här är allt, precis allt täckt av vispgrädde.

Kärleksörten är helt underbar med sin snöluva, tom syrenen är vintervacker med massor av snöbollar i sitt ris. Häggens stam har ett snötäcke på ena sidan som klättrar hela vägen upp till kronan.

Gräsmattan såg ut som ett hav av vispgrädde - i några sekunder - sen for svarta faran runt, jag vet inte vad hon hade för sig, såg ut som om hon försökte dammsuga upp allt det vita. Vilket resulterade i såna där ruskningar från öra till svans säkert tjugo gånger. (Undrar vad det heter för den hundkunnige, jag kallar det hundskak.) Nu ser mer gräsmattan ut som om det har varit gocart rally här i helgen.
Här är vitt vill jag lova! En dag med Annika Christensen så skulle man kunna fylla ett helt galleri med bilder! (Jag har besökt hennes hemsida nu på morgonen, så nu har jag ett härligt fågelkvitter i bakgrunden.)

I torsdags klickade jag månadsbilden för februari och så här har det nog sett ut här hos mig mestadels av månaden. Ett tunt vitt täcke och sådär isigt kallt. Så lite sanning för den med sig.
Hos Camilla finns en stor samling av månadens bild runt om i världen. Urläckert!

3 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Klart du får - tack!
Nu måste jag läsa också.
Min gräsmatta är fylld med svarta högar vad det nu kan vara!!
Grr...
Hörs
annika

Veronica sa...

Men snart kommer väl våren, får vi hoppas :)

Kram

Mariaberg sa...

När året är slut skall det bli spännande att se alla 12 bilderna i ett inlägg och jämföra.
Härlig vy.
Mb

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!