torsdag 19 februari 2009

Trädgårdsdrömmar i februari - en utmaning...

... som jag mer än gärna är med på!


Drömma är nog min favoritsysselsättning!


Just nu drömmer jag om en Syrenbuddleja 'White profusion' som skall omgärda hela altanen!


Men jag drömmer nog inte om att vi måste byta ut hela däcket först...

Hos Handplockat finns massor av trädgårdsdrömmar samlade!

8 kommentarer:

Veronica sa...

Vad vore livet utan drömmar?! Jag hade gärna hälsat på dig på mässan, det låter så kul :) Jag tror nog att du vinner och jag får lära dig italienska. Priserna på hus med trädgård är skyhöga i Toscana så det får nog vänta ett litet tag!

Kram på dig & Sov Gott

Willewira sa...

Jag drömmer också om syrenbudleja... och många fjärilar!!

Kul att du gillade mitt inlägg! Kanske är du som jag en jordgubbsfantast?? :)

Ha en skön fredag och helg!
Kram
Willewira

Marina sa...

Oj, kan ajg tjäna pengar på att virka??? DÅ får man nog virka mycket. Men jag blir så klart glad över dina snälla ord. Jo, det var faktiskt så att jag köpte ett nystan och en virknål och sen kollade jag på en virkskola på nätet och det blev ett par handledsvärmare. Jag virkade ju i slöjden men det är länge sedan. Det är verklgien lätt!
Kram!

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Hej!
Såg att du kikat in hos mig! Kul!

Min blogg heter som den gör för att det är tänkt att handla även om trädgåd (tistlar) Inte ett ord har skrivits ännu!
Trädgården består av jord, grus, ängsgräs och tistlar!!!
Vi har ett nybygge och trädgården ska vi ägna oss åt nu till våren, sommaren.
Tänkte att jag skulle ha en vit klätterväxt vid vår entre. Planterade klätterhortensia....tydligen INTE lämpligt eftersom den blir så stor och tung!
Bilden på syren växten är ju tjusig! Kanske skulle vara något?

Hejsvejs! Sanna

Njut i din trädgård sa...

Veronica, äh inte så farliga priser bara sådär en 1,5 miljoner. EURO!!! (det var nog det billigaste jag hittat - och det var fallfärdigt)uh uh

Hej Sanna,

klätterhortensian är en urläcker växt! Men jag brukar föreslå den att klättra på något murat, putsat som man inte är så rädd om, en gammal garagevägg eller liknande. Växten är tung men framförallt så "äter den sig in" i det den klättrar på och lämnat fula märken (särskilt på trä) och det är urjobbigt om man tex måste måla om. Mitt favoritställe för en klätterhortensia är en bergssluttning, det blir fantastiskt fint.

Njut i din trädgård sa...

Sanna - Hej igen Sanna,

som svar på din fråga hos mig ang syrenbuddleja så är den en underbar buske. Den kan dock vara lite känslig, man bör vintertäcka den bra och vårtecka den mot stark vårsol (men själv brukar jag mest chansa och hålla tummarna *ler*...)
Jag vet inte riktigt hur det ser ut vid er entré men jag brukar rekommendera att plantera sånt som blommar länge och är vintervackert vid entréer. Då skulle jag inte välja syrenbuddlejan.... Gjorde jag det svårt för dig nu? sorry

Hanna sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig!
Kul att du är en hortensia-fantast! Här har du en till :P
Nu när jag läste din profil (kallas det så?) Så kom jag på att jag planterade ju en hortensia Kyushu i somras..hade helt glömt bort det! Spännande o se hur den har klarat vintern :D

Du har en fin blogg!
Trevlig helg!
Kram Hanna

Hem och Lycka sa...

Härlig blogg du har! Och visst är det bra att tänka till när man ska planera trädgård. Jag tänkte nog lite fel ändå la jag märke till när vi flyttade hit så i sommar blir det lite ändring..

kram

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!