torsdag 31 december 2009

Året som gått... 2009

Ett gott slut önskar jag er alla goa själar i bloggvärlden! En dag som denna ger tid för kontemplation och minnen. Jag tänker tillbaka på året som gått, på Bloggåret 2009.

Det har varit ett fantastisk år!

JANUARI

Året började med en tulpanfest på Tulpanens hus. "Årets första trädgårdsaktivitet - Tulpan 2009". Med den följde en kort serie om tulpaner. "Tulpaner tulpaner tulpaner på Tulpanens hus" och "Några tulpansorter".

FEBRUARI

Med några bloggvänner funderar jag över cybervärlden och dem nya relationer som skapas i den. "Vad är en vän?" Givande!
Ibland längtar vi trädgårdsfantaster så oerhört mycket efter våren och trädgårdsarbete så att det nästan gör ont. I februari är längtan som allra värst eller snarare bäst, jag passar på att tipsa lite om hur man kan tjuvstarta våren... "Ut och klipp och plocka redan nu"
Jag drömmer om trädgårdar i februari, kreativiteten kokar inom mig och i inlägget "Trädgårdsdesign" skriver jag lite om hur jag strukterar mina tankar.

MARS
I mars var det dags för trädgårdsmässa här i Stockholm. Många av besökarna var upprörda över dålig planering, inga parkeringsplatser och att området fortfarande var en byggplats. Jag led lite med dem. Många äldre fick vända hemåt redan vid parkeringsplatsen. Jag med några andra hjälpte några sällskap från bilen till mässhallarna. Beklagligt! Själv hade jag väldigt roligt inne på mässan. Jag fick förmånen att hjälpa till att designa en utställningsmonter för Viggbyholms Blommor. Bland annat "bäddades en säng"!


Strax därefter var det dags för mässa igen! En mer välorganiserad sådan, med fantastiska deltagare, inspirationsmiljöer i mängder och massor med trädgårdsintresserade besökare. En glad stämning och en positiv start på det nya trädgårdsåret! I "Mitt i mässan" skriver jag lite om mässan..

APRIL
Ännu en mässa. Vi åkte ända till Örebro och deltog i Din trädgård.

MAJ
Tekniken spelade mig ett spratt. Kameran gick sönder och datorn gick inte sönder, den fullständigt kraschade. Jag lyckades spilla ett glas vatten, datorn stod olägligt på matbordet. Jag fick panik och startade datorn för att se om den klarat sig. Det skulle jag inte gjort. Hårddisken gick aldrig att rädda och jag fick på många sätt och vis börja om från början. Mycket blev lidande, privata bilder, arbetsmaterial och mycket annat försvann. Backup är jättebra att göra!

JUNI
Med lånad dator och nyköpt kamera började blogglivet så sakteliga igen. Men fortfarande är jag lite ledsen över saknad dator. "Nämen jag ger upp", så kändes det nästan, men med stöd från underbara bloggläsare och bloggvänner tog jag mig tillbaka!


JULI
Sommarlov sommarlov sommarlov! Sverige är fantastiskt! Jag delade med mig av lite sommartips i detta inlägg: "Mina smultronställen"
Glassen i Söderköping var ett av barnens höjdare detta sommaråret - jag njuter också av Söderköping - trädgårdarna är nämligen underbara där - bara alla stockrosor är värt sitt besök.


AUGUSTI
Jag börjar på ett nytt trädgårdsprojekt i MIN EGEN TRÄDGÅRD. "Barnens trädgård".

Vi har börjat gräva och rensa. "Barnens trädgård - nu börjar det!" Till våren fyller vi på med grus i gångar och skapar odlingslådor. Trä eller sten får framtiden avvisa...

SEPTEMBER
I september blommar min favorit - Hortensian! Åh vad jag njöt. Jag inhandlade ännu fler exemplar som jag hade med till Homeparties men några exemplar till mig själv förstås!
OKTOBER
Jag var med på Hem & Villamässan i Stockholm. Vi fokuserade på trädgårdsbelysning inför det mörkare halvåret. Det blev en succé och jag fick tillfället att träffa många trädgårdsintresserade som ville veta mer om belysning. Hösten och vintern har varit fullspäckad med uppdrag och Homeparty i temat Belysning.

Jag har fått äran att skapa liv i trädgården när mörkret lagt sig i många trädgårdar i Stockholm med omnejd! TACK till alla kunder för ett fantastiskt förtroende och jätte bra samarbeten!

En omvälvande månad med lite sjukdomsdiagnostik och andra motgångar som jag med underbara vänner och min älskade familj vände till "medgångar".
It's nice to be important but it's more important to be nice!


Jag hyllar oktober i "Tack kära oktober!"

NOVEMBER
November är för mig mörkrets tid... Seg och lite smådeppigt hasar jag mig igenom denna månad. Jag får rycka upp mig och anstränga mig för att bli inspirerad och glad. Jag jobbar förfullt med belysning och skriver även om det lite i bloggen. Belysning väcker liv i trädgården - och i mig med.
Skapa liv i trädgården - belys den!
Skapa liv i trädgården - del 2

Slutet av november är början på en fantastisk tid - adventstiden. Bloggarna blommar upp och vackra bilder, massor inspiration och glädje sprids i bloggvärlden!

DECEMBER

Så här ser det ut utanför mig idag.

Snön faller den 16 december här i Stockholm och det är början på en vit jul och en fantastiskt vit och kall vintermånad.

2010
Löftet till år 2008 lyckades jag hålla - stressa inte - carpe diem.
Löftet till år 2009 blev en utmaning - att inte låta andras stress påverka mig. Men jag har lyckats mycket bra i det stora hela. Jag är nöjd, jag har snarare påverkat andra att stressa mindre och fånga dagen vilket i sin tur och gått tillbaka till mig med många glädjefyllda stunder. Karma!
Så vad blir då löftet till 2010??? Vi får se efter klockslaget!

Carpe diem! Fånga dagen och njut i din trädgård eller var du nu är!


En fantastiskt stor kram till er alla! Tack för ett underbart år, tack för uppmuntrande och deltagande kommentarer och tack alla ni som läser min blogg! KRAM KRAM

13 kommentarer:

Anja sa...

Fantastiskt fin årskrönika!
Ha ETT RIKTIGT GOTT NYÅR 2010!/Anja

Marina sa...

Underbart år du visar och den där bilden i headern är ju fantastisk.

Önskar dg ett fint 2010!

Vittran sa...

Fin årskrönika.
Gott Nytt År!

Mia sa...

Inte behöver du tacka för det, det är mig ett sant nöje att läsa din blogg, speckad med inspiration. Härlig årskrönika, inser att jag har mycket att läsa ifatt..men lovar att inte stressa ;)
Gott nytt år :)

Bloggullet sa...

Jag önskar dig gott nytt år.

Kram

Jord under naglarna sa...

Vilken fin årskrönika!
En riktigt god forsättning på det nya året året önskar jag dig!

HelenJ sa...

Vilken härlig årskrönika! Du visar på både med- och motgångar - och massor med inspiration. Jag önskar dig ett fortsatt gott 2010!
Kram Helen

Poppins sa...

Kul att läsa din årskrönika! Gott nytt bloggår!
önskar Poppins

Sjabbig men chic sa...

Vilket jättehärligt år! Och vilka helt underbara bilder. Jag har blivit lite tulpansjuk nu kan man gott säga!

Kram Lisa

Britt sa...

Trevligt inlägg//Britt

Lotta 8`) sa...

God fortsättning :) så roligt att läsa din krönika, lite blandat av trädgård, blomster, belysning och privatliv. Visst är det så att när man ser tillbaka, så inser man att "oj-vad mycket som har hänt", fast man i novembermörkret känner att allt bara är trist och hopplöst ;)

Tur att vi har bloggar och bloggvänner, som muntrar upp och inspirerar varandra. Det är roligt nu, för så fort nyår passerat, prasslas det i fröpåsar och drömmar och planer för nästa säsong, blir ord på bloggar :)

Hoppas vi kan njuta ännu ett år av din blogg och inspiration. Ha det gott, kramen :)

Karin SKARA sa...

God fortsättning på 2010.
Hoppas du hinner göra det du tänkte 2009 men inte hann med, så du slipper ha det över dig 2011 :o)
Karin //

Malin sa...

Vilken härlig resumé av året som gått och visst tusan har det varit ett fantastiskt år...Nu väntar ett helt nytt på oss och vad ska hända...det får vi se...
Nu längtar jag efter vår och värme och efter att kunna gå ut och dona...men det är något som är bra med den långa vintern och det är att ivern att få sätta igång med allt växer sig stark och kreativ...jag blir som en kalv på grönbete när våren väl kommer
Så kul med en ny besökare på min sida och jag ser att vi har samma intressen i mångt...

Kramen från Malin

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!